Hoş kokusu ile bulunduğu ortamlarda hemen fark edilebilen lavanta hakkında, aromatik bir bitki olması dışında neler biliyorsunuz? Pek çok farklı kullanım alanı bulunan lavantayı gelin, birlikte tanıyalım!
En sevilen kuruyemiş çeşitlerinden biri olan fındık, eşsiz tadının yanı sıra güçlü içeriğiyle de vazgeçilmez besinlerden biri!
Bu yıl vereceğiniz son iftar davetiyle konuklarınızın hem damaklarında hem de zihinlerinde iz bırakmaya ne dersiniz? O halde sizlere özel hazırladığımız bu şeker ilavesiz ve hafif mi hafif ballı limonlu kek tarifini mutlaka denemelisiniz!
Lezzetli her tatlıyı bol kalorili ve yapımı zahmetli mi sanmıştınız? Öyleyse yanıldığınızı söyleyelim! Hafif, az malzemeli ve yapımı oldukça kolay 10 tatlı tarifi, bu yazının devamında sizi bekliyor.
Geleneksel Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan badem ezmesi tarifini daha önce hiç narenciye balı ile denemiş miydiniz? Bu leziz tarif, iftar davetlerinizde veya bayram ziyaretlerinde sevdiklerinize benzersiz bir lezzet sunmak için birebir!
Türk mutfağının vazgeçilmezi olan karabiberin neden “baharatların kralı” olarak anıldığını biliyor muydunuz? Tadıyla olduğu kadar kokusuyla da her yemekte kendisini belli eden karabiber, bu şöhreti hak etmek için sayısız neden sunuyor!
Kakao hem büyüleyici tadıyla hem de barındırdığı vitaminlerle hemen herkes için büyük bir değer taşıyor. Siz de konu kakao olunca “Asla vazgeçemem!” diyenlerdenseniz, gelin; kakao üzerine detaylı bir tura çıkalım!
Karanfil, sahip olduğu güzel aroma ile hemen herkesin bildiği ve severek kullandığı bir bitki. Fakat karanfilin değerli bir bitki oluşu yalnızca bu sebepten değil. Beslenmeden bakıma dek karanfilin gücünden pek çok alanda yararlanmak mümkün!
Türk mutfağının övünç kaynaklarından biri olan şerbetli baklavanın karşı konulmaz lezzeti herkesçe malum… Peki, kuru baklavayı daha önce denemiş miydiniz?
Arılar için güvenli bir sığınak ve daha da önemlisi “ev” haline gelen insan yapımı arı kovanları, bu önemli niteliklerinden dolayı arıcılıktaki en önemli konu başlıklarından birini oluşturuyor. Peki, arılar bu kovanlara nasıl yerleştiriliyor öğrenmek ister misiniz?
Kraliçe arı, neden diğer arılardan farklı şekilde “kraliçe” olarak adlandırılıyor olabilir, hiç düşündünüz mü? Hadi, yetenekleriyle arı kolonisinin devamlılığını sağlayan bu özel canlıya şimdi daha yakından bakalım!
Antep fıstığı denildiğinde akla ilk olarak şerbetli tatlılar geliyor olabilir. Peki Antep fıstığının leziz aroması daha hafif ve pratik bir tarifte yer alsa nasıl olur?
16 ve 17’nci yüzyıllarda altın çağını yaşayan Osmanlı mutfağı, tariflerde bal kullanımının en güzide örneklerini asırlar öncesinden günümüze taşıyor. Peki, saray mutfağının dünyayı kendisine hayran bırakan eşsiz tariflerini bir de elinizin lezzetiyle taçlandırmaya ne dersiniz?
Harnup adıyla da bilinen keçiboynuzu meyvesi, içerdiği doğal şeker ve faydalı bileşenlerle hem lezzet hem de takviye edici besin alternatifi arayanların ortak noktası…
“Kestane kebap, yemesi sevap.” cümlesini bugüne kadar sanıyoruz ki duymayan yoktur. Peki, sizce bu sözü söyleyenler kestane tüketimine neden bu denli büyük bir önem yüklüyor olabilir?
Kış aylarında zencefil tüketiminin bir hayli artması, pek çok kişiye bu bitkinin vücuda etkilerini merak ettiriyor. Peki, zencefilin faydalarını siz de mi henüz tüm yönleriyle bilmeyenlerdensiniz? O halde hazırladığımız bu dosya, sizin için bu kış pek çok şeyi değiştirebilir!
Hoş aromasıyla dokunduğu her tarife lezzet katan tarçın, sadece tadıyla değil; yararlı içerikleriyle de insan beslenmesinde önemli bir yer tutuyor. Peki, tarçının özellikleri ve vücuda etkilerinden siz ne kadarını biliyorsunuz?
Kış aylarında meyve-sebze raflarına sarı ve turuncu renkleriyle canlılık katan narenciye çeşitleri, sadece rengiyle değil içeriğiyle de hayat dolu! Peki, mutfağınızda onlara daha fazla yer açmak için narenciyeleri biraz yakından tanımaya var mısınız?
İçerdiği bal sayesinde tadına doyamayacağınız, güçlü içerikleriyle ise günlük hayatınızdan ayırmak istemeyeceğiniz altın süt tarifini hemen şimdi denemeye ne dersiniz?
Kış aylarının vazgeçilmez destekçisi ıhlamur çayı, Balparmak Ihlamur Balı ile buluştuğunda sizce ortaya nasıl bir karışım çıkabilir? Biz söyleyelim: Yoğun lezzetli ve benzersiz!
Anason ve tarçının cezbedici aromaları ile zenginleştirilmiş nefis bir ballı süte ne dersiniz? Öyleyse size özel hazırladığımız ballı süt tarifini deneyerek, yeni favori içeceğinizle hemen şimdi tanışabilirsiniz!
Adından da anlaşılacağı üzere kış aylarında kış çayı tüketmek gibisi yok! Peki, birbirinden güçlü bitkilerden oluşan kış çaylarını tatlandırmak için siz hala rafine şeker mi kullanıyorsunuz? Bu ballı kış çayı tarifini denedikten sonra kararınızı ilelebet değiştirebilirsiniz!
Yemeklere kattığı lezzetle dillere destan olan zahter bitkisi, çay olarak tüketildiğinde aromasını çok daha güçlü bir şekilde hissettiriyor. Peki, bu çayı Balparmak Kekik Balı ile daha da üstün bir lezzete kavuşturmaya ne dersiniz?
Kış aylarında ballı zencefil tüketmenin vücut için ne denli etkili bir destek olduğunu siz de pek çok kez deneyimlemişsinizdir. Peki, zengin içerikleriyle yüksek etki vadeden bir ballı zencefil tarifi daha öğrenmeye ne dersiniz?
Arı ürünleri, beslenmede olduğu kadar haricen ve işlevsel kullanımda da yüksek faydalar sunuyor. Bu arı ürünlerinden biri de bal mumu!