Anason ve tarçının cezbedici aromaları ile zenginleştirilmiş nefis bir ballı süte ne dersiniz? Öyleyse size özel hazırladığımız ballı süt tarifini deneyerek, yeni favori içeceğinizle hemen şimdi tanışabilirsiniz!
Özellikle de uyku öncesinde neredeyse herkesin tüketmekten büyük bir keyif duyduğu ballı süt, tarçınla buluştuğunda tam anlamıyla doyumsuz bir lezzete kavuşuyor! Şimdi, bu uyumlu birleşime bir de anason bitkisinin eşlik ettiğini düşünün. Nasıl, iştahınız şimdiden kabardı değil mi? O halde sizi daha fazla bekletmeden, anasonlu ve tarçınlı ballı süt tarifinin detaylarına bir an önce inelim!
Ballı süt, sıcak süte bal ve -tercihe göre- farklı içerikler ilave edilerek hazırlanan bir içecek çeşidini oluşturuyor. Ebeveynlerin genellikle çocukları için uyku öncesi hazırladığı bu sıcak içecek, lezzeti sayesinde özellikle de kış aylarında büyük-küçük herkes tarafından sevilerek tüketiliyor.
Balparmak şefleri tarafından sizlere özel hazırlanan ballı süt tarifine dair merak ettiğiniz tüm detayları hemen aşağıda bulabilirsiniz. Tarifte kullanacağınız malzemelerin miktarını, istediğiniz porsiyon adedi ile doğru orantılı olarak arttırabilirsiniz.
Porsiyon: 1 Kişilik
Hazırlama Süresi: 10 Dakika
Bekleme Süresi: 5 Dakika
Materyaller:
Kapaklı Cezve / Tencere
Süzgeç
Kupa
Malzemeler:
Süt (1 su bardağı)
Yıldız Anason (1 adet)
Çubuk Tarçın (1 adet)
Balparmak Süzme Çiçek Yayla Balı
Sütü ocağa alın ve taşma riskine karşı kaynayıncaya dek başında bekleyin.
Süt kaynamaya başladığında ocağın altını kapatın ve içerisine yıldız anason ile çubuk tarçını ekleyin.
Karışımı ağzı kapalı şekilde hafif ılık hale gelinceye kadar, ara sıra açıp karıştırarak bekletin.
Anason ve tarçını çıkardıktan sonra sütün içine Balparmak Yayla Çiçek Balı’nı ilave edin.
Ballı sütü iyice karıştırın ve kupaya aktararak servis edin.
Ballı süt, içim sıcaklığındayken doğrudan tüketilebiliyor. Yüksek etkili bileşenlerinden dolayı, anasonlu ve tarçınlı ballı süt tarifinin günde iki bardak ile sınırlandırılması öneriliyor. Anason, tarçın ve bal ile halihazırda oldukça zengin bir lezzete kavuşan bu tarif, isteğe göre farklı malzemelerle de hazırlanabiliyor.
Kış aylarında ballı sütü etkili ve güvenli bir şekilde tüketebilmek için balı, süt içim sıcaklığına geldiğinde son aşamada eklemek gerekiyor. Ayrıca bu tarifte süt, daha yoğun aroma kazanması için tercihe göre tarçın ve anasonla birlikte de kaynatılabiliyor. Fakat baldaki durum bitkisel besinler için de geçerli olduğu için bunların kaynama sonrası ilave edilmesi yine daha uygun olacaktır.
Afiyet olsun!