Bugün dünya genelinde, akla bile gelmeyecek farklı konularda faaliyet gösteren birçok şirket ve işletme bulunuyor. Şirketlerin ve işletmelerin çağa ayak uydurabilmeleri için yeni trendlere ve gelişmelere ayak uydurması gerekiyor. İşte tam da bu noktada Ar-Ge adı verilen çalışmalar devreye giriyor. Peki, sizce Ar-Ge tam olarak nedir ve neyi kapsar? Hadi öğrenelim!
Sizce kraliçe arılar diğer dişi arılara göre neden daha uzun yaşıyor olabilir? Sebebi elbette sadece kraliçe unvanına sahip olmaları değil. Ortalama bir dişi arının yaklaşık üç ay yaşadığı bir kovanda kraliçe arıların ömrü altı yıla kadar uzayabiliyor. İşte bu yazıda sizlere, kraliçe arının uzun yaşama sırlarından bahsedeceğiz!
İnsanoğlunun aklı ve doğanın sundukları birleşerek yeni bir gıda koruma yöntemini daha ortaya çıkardı: Liyofilizasyon! Gıda endüstrisinde giderek yaygınlaşan liyofilizasyon yöntemi, besinlerin zengin içeriklerinin tüketim anına dek en yüksek seviyede korunmasına imkan tanıyor. Peki ama nasıl? Balparmak’ın yeni arı sütü ürününde kullandığı bu tekniğin tüm detayları, işte karşınızda!
Arıların doğaya ve insanlığa katkıları, sizce sadece bitkilerde tozlaşmaya aracılık etmeleri ve bal üretimiyle mi sınırlı? Mesela bu minik canlıların kraliçeleri ve yenidoğan yavruları için salgıladıkları daha özel bir sıvı olduğunu biliyor muydunuz? Arısütü ile tanışın! Üstelik kapsül formuyla tüketilmesi artık çok daha kolay!
Bal, kusursuz görünümü, doğadan gelen eşsiz lezzetli ile ...
Bal, arıların çiçeklerden topladığı nektarın, vücutlarından salgıladıkları bir takım enzimlerle işlenmesi sonucu oluşan bir gıda maddesidir. "Arılar balı üretmek için neler yapıyor?"sorusunun cevabını sizin için hazırladık.
Arıcılık faaliyetleri bu sıralar sizin de ilginizi çekiyor olabilir. Ancak arıcılık, anlık hevesle başlanacak bir hobi olmaktan çok uzakta duruyor. Arıcılık faaliyetlerini ve arıcılıkta hangi malzemelerin kullanıldığına göz atın!
En sevilen besinlerinden biri olan bal hem arıların hem de arıcıların yoğun çalışması ile meydana geliyor. Balın soframıza ulaşma aşamasında, birbirinden farklı amaca hizmet eden birçok arıcılık malzemesi kullanılıyor. Peki, bu özel mesleğin ayrılmaz bir parçası olan arıcı körüğünü daha önce hiç görmüş müydünüz?
Bal üretimi dışında arıları ne kadar tanıyorsunuz? Arılar bal üretiminin yanı sıra olağanüstü çalışma şekilleri, hiyerarşik yapıları ve ekolojik dengeyi koruma özellikleriyle diğer pek çok canlıdan sıyrılmayı başarıyor. Bu sıra dışı varlıklar hakkında öğrenecek daha çok bilgi var!
Balın şekerlenmesi, bu özel ürünün tadının ve yapısının bozulup bozulmadığına dair pek çok kişide şüphe uyandırabiliyor. Fakat doğru bilginin ve ideal yöntemlerin uygulanması ile birlikte, şekerlenen balın tekrar pürüzsüz bir kıvam alması ve keyifle tüketilebilmesi mümkün!
Petek bal ve süzme balın ne gibi farklılıkları olduğunu biliyor musunuz? Öğrenmek için okumaya devam edin!
Dünyanın en değerli besinleri arasında yer alan balın, sofralarınıza gelmeden evvel nasıl süreçlerden geçtiğini biliyor musunuz? Bal hasadı ile ilgili detaylar, bu sayfanın devamında sizi bekliyor!
Bal tüketirken hangi kaşığın kullanılması gerektiği sizin de merak ettiğiniz ve kararsız kaldığınız bir konu olabilir. Öyleyse gelin, bu soruyu birlikte yanıtlayalım!
Arılar için güvenli bir sığınak ve daha da önemlisi “ev” haline gelen insan yapımı arı kovanları, bu önemli niteliklerinden dolayı arıcılıktaki en önemli konu başlıklarından birini oluşturuyor. Peki, arılar bu kovanlara nasıl yerleştiriliyor öğrenmek ister misiniz?
Kraliçe arı, neden diğer arılardan farklı şekilde “kraliçe” olarak adlandırılıyor olabilir, hiç düşündünüz mü? Hadi, yetenekleriyle arı kolonisinin devamlılığını sağlayan bu özel canlıya şimdi daha yakından bakalım!
Arı ürünleri, beslenmede olduğu kadar haricen ve işlevsel kullanımda da yüksek faydalar sunuyor. Bu arı ürünlerinden biri de bal mumu!
İnsanlığa dünyanın en tatlı doğal besinini bahşeden bal arıları, kimi anlarda ise arı sokması gibi bazı “acı” deneyimlere yol açabiliyor. Peki, arı sokması neden olur ve bu durum karşısında neler yapılması gerekir, biliyor musunuz?
Arıların sadece doğadaki en azimli ve çalışkan işçiler değil, aynı zamanda müthiş birer “dansçı” olduğunu biliyor muydunuz?
Arıların eşsiz canlılar olduğuna inanmak için hala geçerli bir sebep bulamadıysanız; arı ekmeğini henüz duymamış olmalısınız!
Peki, sizce arılar neden önemlidir?
Balın kalorisi, besin değerleri ve tüketimi ile ilgili pek çok sorunun cevabı burada!
Sahte ve gerçek bal ile ilgili bilmeniz gereken tüm detayları öğrenme vakti!
En uygun bal saklama koşulları ve çok daha fazlası, bu yazıda sizi bekliyor.
Arı sütünün üretiminden elde edilme sürecine, içerdiği bileşenlerden tüketimine ve saklama koşullarına dek tüm merak ettikleriniz bu sayfada!
Dünyanın en zengin içerikli süper gıdalarından olan arı polenine dair tüm merak ettiklerinizi ve çok daha fazlasını öğrenmeye hazır mısınız?