Öncelikle bu yemeği yapabilmeniz için bir buhar tenceresine ihtiyacınız...
Limon kabuklarını sebze soyacağı ya da keskin bir bıçakla, limonun beyaz kısım ...
Muzun kabuklarını soyup dilimleyin. Kararmaması için limon suyunu üzerine ...
Ihlamuru sıcak suda 5 dakika bekletin. Fincana bal ve tarçını ekleyin. Tarçın...
Yumurtayı ve şekeri iyice çırpın. Unu, karbonatı, limon suyunu, limon ...
Elmaları yıkayıp kabuklarını soyun. Elmalar bölünmeden, ortaları delik kalacak şeki...
Osmanlı mutfağından Helva-i Hakani, Sirkencubin ve Terkib-i Çeşidiye tarifi detayları için ...
Bal, kusursuz görünümü, doğadan gelen eşsiz lezzetli ile ...
Hem yetişkinler hem de çocuklar için ideal bir atıştırmalık olduğunu düşündüğümüz bal ve fındığın muazzam birlikteliğinden oluşan BallıMix, kısa zamanda kahvaltı masalarının baş köşesine kondu!
Bal, arıların çiçeklerden topladığı nektarın, vücutlarından salgıladıkları bir takım enzimlerle işlenmesi sonucu oluşan bir gıda maddesidir. "Arılar balı üretmek için neler yapıyor?"sorusunun cevabını sizin için hazırladık.
Sağlıklı ve fit olmak için başladığınız bu maratonunuzda besin seçimlerinizi özenle gerçekleştirmelisiniz. Diyet yaparken uzak durmanız gereken uygulamaları sizin için listeledik.
Kinaoyı 4 bardak su ile orta ateşte yaklaşık 15-20 dakika haşlayın ve süzün. Kinaoların soğuması için, yaklaşık 15 dakika buzdolabında bekletin.
Krep hamuru için süt, elenmiş un, bir tutam tuz ve yumurtaları, mikserle ya da çırpma teli yardımıyla, pütürsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın.
Ayvaların kabuklarını soyup, ikiye bölün, ortalarını oyun. Suyu ve 5 su bardağı şekeri, şeker boyasıyla karıştırın.
Ayvaların kabuklarını soyup, ikiye bölün, ortalarını oyun. Suyu ve 5 su bardağı şekeri, şeker boyasıyla karıştırın.
Şeftalileri soyun, çekirdeklerini çıkarın, gelişigüzel şekillerde doğrayın. Blendırın içine, doğradığınız şeftaliyi, Balparmak balı, sütü ve son olarak yoğurdu ilave edin.
Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden Prof.Dr. Ahmet Aydın ve Prof.Dr. Erdem Yeşilada yönetiminde yapılan bir araştırmada, bal ilave edildiğinde siyah çay ve bitki çaylarının antioksidan gücündeki artışlar incelendi.
Turunçgiller kış mevsiminde bolca bulabileceğiniz meyveler kategorisinde yer alır. Greyfurt içerdiği C vitamini ile yüksek besin değerine sahip bir meyvedir.
Limonu ikiye kesin. Yarısının suyunu çıkartın. Kalan yarısını da ince ince dilimleyin. Çilekleri temizleyip dilimleyin.
Ünü Anadolu coğrafyasından dünyaya yayılan Türk kahvesinin kültürümüze Osmanlı döneminde Yemen Valisi Özdemir Paşa’nın İstanbul’a kahve çekirdeği getirmesiyle girdiği ifade ediliyor. Geç kalan kahvelere “Yemen’den mi geliyor?” sorusu da işte bu yüzden soruluyor. Meşhur Türk kahvesi, ilk dönemlerden bu yana çekirdeklerin tavalarda öğütülüp havanlarda dövülmesinin ardından cezvede kaynatılarak hazırlanıyor.
Maydanozu kim sevmez? Her salatanın baş tacı olan bu bitkinin, ülkemizde hangi yöre olduğu fark etmeksizin, sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olduğu kesin! Peki ya maydanoz tohumu? Evet, her ne kadar ilginç görünse de bu bitkinin tohumları da insan yaşamına katkı sağlamayı başarıyor. Nasıl mı? Hadi gelin öğrenelim!
Birçok kültürde bereket, bolluk ve iyi şansın sembolü olarak görülen nar, binlerce yıldır yetiştirilmeye ve severek tüketilmeye devam ediyor. Salatalardan smoothie'lere, kokteyllerden tatlılara kadar pek çok alanda kullanımı olan bu meyvenin adı antik metinlerde dahi geçiyor!
Sıcacık yaz günlerinde serinleten bir tat, soğuk kış aylarında ise iyilik deposu… Limon, yılın her mevsimi günlük yaşamdaki yerini koruyor. Damaktan kolay silinmeyen keskin tadıyla bu meyve, sadece mutfaklarda değil daha pek çok alanda da kullanılıyor. Peki, limonun esrarengiz bir geçmişe sahip olduğunu biliyor muydunuz?
Hint mutfağının vazgeçilmezi olarak anılan kimyon, kendine has tadıyla yemeklere benzersiz bir lezzet katmayı başarıyor. Siz de hayatınıza biraz tat katmaya ne dersiniz? Bu küçük tohumları ister bütün ister öğütülmüş halde kullanarak, sıradan bir yemeği dahi benzersiz bir tarife dönüştürebilirsiniz!
Arıcılık faaliyetleri bu sıralar sizin de ilginizi çekiyor olabilir. Ancak arıcılık, anlık hevesle başlanacak bir hobi olmaktan çok uzakta duruyor. Arıcılık faaliyetlerini ve arıcılıkta hangi malzemelerin kullanıldığına göz atın!