• 6 adet elma
• 1 su bardağı şeker
• 3-4 su bardağı su
• Kaymak
• Bal
• İnce çekilmiş antepfıstığı
• 1 limonun suyu
Elmaları yıkayıp kabuklarını soyun. Elmalar bölünmeden, ortaları delik kalacak şekilde çekirdeklerini çıkartın. Kararmamaları için fırça yardımıyla limon sürün. Geniş bir tencerede su ve şekeri kaynatın. Elmaları tencerenin içine aktarın ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan indirip, delikli bir kepçe yardımıyla elmaları alın. Sularının süzülmesi için bekletin; iyice süzüldükten sonra fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırının ızgarasında, pembeleşinceye kadar (yaklaşık 15 dakika) kızartın. Ocaktan alıp servis tabağına aktarın. Soğuyunca içlerini kaymakla doldurun. Üzerine balı gezdirerek dökün. İsteğe göre antepfıstığı içiyle süsleyip servis yapabilirsiniz.