Anadolu, yüksek yaylaları ve geniş ovaları ile arıcılık için eşsiz bir coğrafya olma özelliği taşıyor. Ve bu bereketli topraklarda yetişen binbir çeşit bitkinin aroması, arı enzimleriyle buluştuğunda dillere destan bal lezzeti ortaya çıkıyor. Balparmak ise her damlasından emek akan bu mucize besinin değerini korumak üzere var gücüyle çalışıyor. Balparmak laboratuvarlarında analiz edilerek özenle seçilen doğal ballar, en güvenilir haliyle sofralara ulaşıyor!
Türkiye’nin farklı yörelerinden elde edilen ballar, Balparmak tarafından doğallığı test edilmek üzere en az 100 parametre doğrultusunda analiz ediliyor. Hijyen koşullarını karşılayan doğal ve katkısız ballar ise özenle ambalajlanarak siz tüketicilerine ulaşıyor. Balparmak’ın titizlikle yürüttüğü bu sürece pek çok bal çeşidi dahil oluyor. Elde edildiği yöreye, çiçek kaynağına ve hatta rakımına göre birbirinden ayrılan bu ballar, her damak zevkine uygun farklı alternatifler sunuyor!
Balparmak Yayla Çiçek Balları, arıların farklı türdeki çiçeklerden nektar toplayarak ürettiği balların doğal yollarla süzülmesinden elde ediliyor. Hijyenik koşullar gözetilerek tesislere ulaşan ballar, çiçek kaynaklarının yetiştiği rakıma göre Yüksek Yayla, Yayla, Yayla ve Ova olmak üzere farklı kategorilere ayrılıyor.
Balparmak Çam Balı, çam ağaçlarının gövdelerinde bulunan salgıların arı enzimleri ile işlenmesi yoluyla üretiliyor. Bu bal türünde şeker oranı nispeten daha az olup, kristalleşme görülmüyor.
Balparmak Yöresel Ballar, yalnızca belirli bir bölgeden elde edilen ve üretildiği bölgenin endemik türlerine has aromayı lezzetinde taşıyan bal çeşitlerini oluşturuyor. Seride Bingöl balı, Muş balı, Yüksekova balı, Şemdinli balı ve Kayseri balı yer alıyor.
Balparmak Monoflora Ballar, arıların sadece tek bir çiçek türünden topladığı nektarlar ile üretiliyor. Bu seride, elde edildiği çiçeğin özgün aromasını taşıyan lavanta balı, kestane balı, kekik balı, ıhlamur balı ve narenciye balı yer alıyor.
Balkovan, 1992 yılında Altıparmak Gıda tarafından işletilmeye başlayan bir bal paketleme firması olarak faaliyet gösteriyor. Balparmak kalite ve güvencesine sahip olan ballar, Balkovan aracılığıyla cazip fiyatlarla satışa sunuluyor.
Balparmak ballar, Balparmak laboratuvarlarında doğallık testlerinden geçirilerek üst düzey hijyen koşullarıyla paketlenen bal Çeşitleridir.
Balparmak bal çeşitleri, ağırlıklı olarak arıcılık faaliyetlerinin yoğunluk kazandığı yaz aylarında toplanır.
Balparmak bal çeşitleri, elde edildikleri çiçek kaynağına ve rakıma göre farklı lezzetlere sahiptir. (Detaylı bilgi için ürün sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.)
Uzmanlar balın günlük ideal tüketim miktarının belirlenmesi için vücut ağırlığının kilogram (kg) bazında esas alınmasını önerir. Buna göre kg başına bir gram bal idealdir.
Balparmak bal çeşitleri tercihe göre tek başına ya da yiyecek ve içeceklere ilave edilerek tüketilebilir.
Türü fark etmeksizin 100 gram bal; ortalama 304 kalori (kcal) enerji değerine sahiptir.
Balparmak bal çeşitlerinin fiyatları ham maddenin elde ediliş süresi, işçiliği ve üretim miktarına göre yıllık önerilen fiyatlar baz alınarak belirlenir.