Kayıngiller familyasından olan ve Anadolu’da en çok Karadeniz Bölgesi’nde yetişen kestane, çiçeklenme döneminde mis kokusuyla bal arılarını kendine çekiyor. Böylece arılar, dünyanın en değerli monoflora bal çeşitlerinden biri olan kestane balını üreterek insanlığa benzersiz bir armağan daha sunuyor.
Kestane balı, kestanelerin çiçeklenme dönemi olan mayıs ve haziran aylarında üretilir. Toplama işlemi ise genellikle bal üretiminin en yoğun olduğu haziran ayında yapılır. Arıların ağırlıklı olarak kestane çiçeklerinin nektarlarından ürettiği doğal ballar, üretim sezonu sona erdiğinde sağılarak tesislere ulaştırılır.
Karadeniz Bölgesi’nden özenle derlenen doğal kestane balları, katkısız ve güvenilir içeriğiyle Balparmak kavanozlarındaki yerini alıyor.
Kestane balının kendine has aroması ve lezzetini yoğun bir şekilde duyumsamak için ürünü tek başına tüketmeyi tercih edebilir, dilerseniz yiyecek ve içeceklerinizi tatlandırma amacıyla da kullanabilirsiniz.
Kestane balı, aktif doğal bileşen yönünden oldukça zengin bir besindir. Karbonhidrat, protein, vitamin, fenolik bileşikler ve enzim içermesinin yanı sıra ideal bir mineral kaynağı olma özelliği taşır. Zengin içeriği ile bu bal, vücudun günlük besin ihtiyacını karşılamaya yardımcı olur.
Kestane balının 100 gramında yaklaşık 304 kalori bulunur.