Balparmak Doğal Kestane Balı
Kayıngiller familyasından olan ve Anadolu’da en çok Karadeniz Bölgesi’nde yetişen kestane, çiçeklenme döneminde mis kokusuyla bal arılarını kendine çekiyor. Böylece arılar, dünyanın en değerli monoflora bal çeşitlerinden biri olan kestane balını üreterek insanlığa benzersiz bir armağan daha sunuyor. Karadeniz Bölgesi’nden özenle derlenen doğal kestane balları, katkısız ve güvenilir içeriğiyle Balparmak kavanozlarındaki yerini alıyor.
Eşsiz tadı ve zengin içeriğiyle çok seveceğiniz bir bal deneyimi için siz de hemen Balparmak
Doğal Kestane Balı’nı sepetinize ekleyin!
Kestane Balı ve Özellikleri Nelerdir?
Kestane balı, arıların ağırlıklı olarak kestane çiçeklerinin nektarlarından elde ettiği bir monoflora bal (tek çiçek balı) çeşididir. Diğer çiçek ballarına nazaran daha koyu bir renge ve kıvama sahip olan kestane balı, buruk ve acımsı tadıyla öne çıkar. Keskin tadı sayesinde damakta özgün ve hoş bir lezzet bırakır.
Kestane balı, aktif doğal bileşen yönünden oldukça zengin bir besindir. Karbonhidrat, protein, vitamin, fenolik bileşikler ve enzim içermesinin yanı sıra ideal bir mineral kaynağı olma özelliği taşır. Zengin içeriği ile bu bal, vücudun günlük besin ihtiyacını karşılamaya yardımcı olur. Kestane balının 100 gramında yaklaşık 304 kalori bulunur.
Kestane Balı Nasıl Kullanılır?
Kestane balının kendine has aroması ve lezzetini yoğun bir şekilde duyumsamak için ürünü tek başına tüketmeyi tercih edebilir, dilerseniz yiyecek ve içeceklerinizi tatlandırma amacıyla da kullanabilirsiniz.
3 Adımda Doğal Balın Yolculuğu
Taptaze Kestane
Çiçeklerinden
Kestane balı, kestanelerin çiçeklenme dönemi olan mayıs ve haziran aylarında üretilir. Toplama işlemi ise genellikle bal üretiminin en yoğun olduğu haziran ayında yapılır.
Sadece
Doğalı
Arıların ağırlıklı olarak kestane çiçeklerinin nektarlarından ürettiği doğal ballar, üretim sezonu sona erdiğinde sağılarak tesislere ulaştırılır.
Her Damlada
Kalite ve Tutarlılık
Karadeniz Bölgesi’nden gelen çeşitli kestane balı örnekleri analiz edilir. Sadece doğal, kaliteli ve güvenilir içeriğe sahip ballar seçilerek özenle ambalajlanır.
Priospot Teknolojisiyle Balınızın İzini Sürün!
“Doğal balın kaynağı yalnızca doğadır. Balda hile olup olmadığını kokusuna, tadına ya da görüntüsüne bakarak anlamak mümkün değildir.”
Balparmak tesislerine ulaşan tüm arı ürünleri, Balparmak Analiz Laboratuvarlarında en az 100 parametre ile analiz edilir. Bu hususta şeffaflıktan yana olan Balparmak, dünya gıda sektöründe bir ilk olarak faaliyete geçirdiği Priospot teknolojisi üzerinden tüm ürünlerinin analiz raporlarını yayınlamaktadır.
Siz de Balparmak ürün ambalajları üzerindeki kare (QR) kodu okutarak ya da ID numarasını bu sayfaya girerek balınızın analiz sonuçlarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz!
-
Bu üründen en fazla 5 adet sipariş verilebilir. 5 adetin üzerindeki siparişleri Balparmak iptal etme hakkını saklı tutar.