Balparmak Doğal Ihlamur Balı
Anadolu’da yaz, mis gibi ıhlamur kokularıyla gelir. Peki, ıhlamurun eşsiz aromasını duyumsamanın çok daha tatlı bir yolu olsa nasıl olurdu? Gerek kokusu gerekse de tadıyla doğanın en tatlı armağanlarından olan ıhlamur bitkisi, aromatik bileşenleriyle insanlar kadar arıları da kendine çekiyor. Böylece ortaya oldukça değerli bir monoflora bal çeşidi olan “ıhlamur balı” çıkıyor. Balparmak ise Anadolu’nun kaliteli ve leziz ıhlamur ballarını sizin için özenle bir araya getiriyor.
Balparmak Doğal Ihlamur Balı’nı denemek için siparişinizi şimdi verin, bu ayrıcalıklı lezzet deneyiminin
tadını çıkarmaya hemen başlayın!
Ihlamur Balı ve Özellikleri Nelerdir?
Ihlamur balı, “tek çiçek balı” anlamına gelen monoflora bal çeşitlerinden biridir. Arıların ağırlıklı olarak ıhlamur çiçeklerinin nektarlarını toplamasıyla oluşur. Kehribar renkli bir görünüme sahip olan bu bal çeşidi, ıhlamur kokusunun yoğun olarak hissedildiği ferah bir tada sahiptir. Orta tatlılık seviyesiyle damakta hafif bir his bırakır.
Ihlamur balı, diğer bal çeşitlerinde olduğu gibi karbonhidrat, protein, lif, vitamin, mineral, fenolik bileşik ve enzim gibi bileşenler içerir. Bu sayede sadece lezzetli bir tüketim sağlamakla kalmaz; vücudun günlük besin ihtiyacını da güvenilir yollarla karşılamaya yardımcı olur. Ihlamur balının enerji değeri, 100 gramda yaklaşık 304 kaloridir.
Ihlamur Balı Nasıl Kullanılır?
Ihlamur balını, ürünün yoğun aromasını güçlü bir şekilde duyumsamak için dilerseniz tek başına; dilerseniz de yiyecek ve içeceklerinize ilave ederek tüketebilirsiniz.
3 Adımda Doğal Balın Yolculuğu
Mis Kokulu Ihlamur
Çiçeklerinden
Bal arıları, ıhlamur balını yalnızca bitkinin çiçeklenme dönemi olan haziran ve temmuz aylarında üretir.
Sadece
Doğalı
Çiçeklenme döneminin sona erdiği yaz aylarında bal hasadı başlar. Arıların yalnızca çiçek özlerinden ürettiği katkısız ve doğal ballar, sağma işleminden geçirilerek tesislere ulaştırılır.
Her Damlada
Kalite ve Tutarlılık
Şemdinli’den gelen çeşitli bal örnekleri Balparmak tesislerinde analiz edilir. Sadece doğal, kaliteli ve güvenilir içeriğe sahip ballar seçilerek özenle ambalajlanır.
Priospot Teknolojisiyle Balınızın İzini Sürün!
“Doğal balın kaynağı yalnızca doğadır. Balda hile olup olmadığını kokusuna, tadına ya da görüntüsüne bakarak anlamak mümkün değildir.”
Balınızın gerçekliği, Balparmak garantisi altında! Balparmak, arıcılardan tedarik ettiği tüm ürünleri, doğallığını tespit etmek için en az 100 parametre doğrultusunda laboratuvar analizlerinden geçirmektedir.
Ürün ambalajı üzerindeki kare (QR) kodu okutarak ya da ID numarasını bu sayfadaki arama çubuğuna girerek balınızın analiz sonuçlarına siz de kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
-
Bu üründen en fazla 5 adet sipariş verilebilir. 5 adetin üzerindeki siparişleri Balparmak iptal etme hakkını saklı tutar.