Balparmak Doğal Bingöl Çiçek Balı
Yaz boyu yeşil kalan ve bini aşkın sayıda çiçek çeşidi barındıran Bingöl yaylalarında 109 farklı endemik tür olduğu biliniyor. Bu da Bingöl balının kendine has aromasını kazanmasını sağlıyor. Apimondia (Uluslararası Arıcı Dernekleri Federasyonu) tarafından 2017’de düzenlenen uluslararası kongrede dünya 2’nciliği kazanan Bingöl balı, Anadolu’daki en değerli yöresel ballardan biri olarak öne çıkıyor.
Siz de bu tescilli lezzete Balparmak kalitesiyle ulaşmak için hemen Balparmak Bingöl Çiçek Balı’nı
sipariş edin!
Bingöl Balı ve Özellikleri Nelerdir?
Bingöl balı, arıların yüksek rakımlı Bingöl yaylalarındaki bitkilerden ürettiği yöresel bir bal çeşididir. Orta düzeyde tatlılık oranına sahip olan bu bal, hafif lezzeti ve yoğun çiçeksi kokusu ile öne çıkmaktadır.
Bingöl balının içeriği, yüksek yaylalarda yetişen bitkilerin aromaları ve arılardan bala geçen değerli enzimler ile zenginleşir. Ayrıca Bingöl balı, diğer tüm bal çeşitleri gibi protein, vitamin, mineral, lif, doğal şeker bileşenleri ve aromatik bileşikler içerir. Bu yönüyle vücudun günlük ihtiyaç duyduğu besin ve enerji öğelerini karşılamak adına lezzetli bir alternatif sunar. Bingöl balının enerji değeri, 100 gramda yaklaşık 304 kaloridir.
Bingöl Balı Nasıl Kullanılır?
Balparmak Anadolu Lezzetleri serisinde yer alan balların özelliği, yalnızca söz konusu bölgelere has bitkilerden elde edilmiş olmalarıdır. Bu seride yer alan Balparmak Doğal Bingöl Çiçek Balı da elde edildiği doğal alanlardaki endemik türlerin aromasını taşır. Bu aromayı yoğun bir şekilde hissedebilmek için ürünü tek başına tüketebilir; dilerseniz hoş aroması ile yiyecek ve içeceklere lezzet katmak için de kullanabilirsiniz.
3 Adımda Doğal Balın Yolculuğu
Yemyeşil
Yaylalardan
Arıcılar ilkbahar mevsiminin sonlarında Bingöl yaylalarına kovanlarını kurmaya başlar ve yaz mevsimi ile birlikte bal sağımı yapılır.
Sadece
Doğalı
Doğal ortamında el değmeden yetişen yayla bitkilerinin nektarlarından üretilen doğal ballar, sağıldıktan sonra tesislere gönderilir.
Her Damlada
Kalite ve Tutarlılık
Bingöl’den tesislere ulaştırılan tüm bal örnekleri analiz edilir. Sadece doğal, kaliteli ve güvenilir içeriğe sahip ballar seçilerek özenle ambalajlanır.
Priospot Teknolojisiyle Balınızın İzini Sürün!
“Doğal balın kaynağı yalnızca doğadır. Balda hile olup olmadığını kokusuna, tadına ya da görüntüsüne bakarak anlamak mümkün değildir.”
Balparmak tesislerine ulaşan tüm arı ürünleri, Balparmak Analiz Laboratuvarlarında en az 100 parametre ile analiz edilir. Bu hususta şeffaflıktan yana olan Balparmak, dünya gıda sektöründe bir ilk olarak faaliyete geçirdiği Priospot teknolojisi üzerinden tüm ürünlerinin analiz raporlarını yayınlamaktadır.
Siz de Balparmak ürün ambalajları üzerindeki kare (QR) kodu okutarak ya da ID numarasını bu sayfaya girerek balınızın analiz sonuçlarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz!
-
Bu üründen en fazla 5 adet sipariş verilebilir. 5 adetin üzerindeki siparişleri Balparmak iptal etme hakkını saklı tutar.