Ihlamur balı, “tek çiçek balı” anlamına gelen monoflora bal çeşitlerinden biridir. Arıların ağırlıklı olarak ıhlamur çiçeklerinin nektarlarını toplamasıyla oluşur. Kehribar renkli bir görünüme sahip olan bu bal çeşidi, ıhlamur kokusunun yoğun olarak hissedildiği ferah bir tada sahiptir. Orta tatlılık seviyesiyle damakta hafif bir his bırakır.
Bal arıları, ıhlamur balını yalnızca bitkinin çiçeklenme dönemi olan haziran ve temmuz aylarında üretir.
Arıların ağırlıklı olarak ıhlamur çiçeklerinin nektarlarından ürettiği doğal ballar, aynı dönemde sağılarak tesislere ulaştırılır.
Çeşitli bölgelerden gelen bal örnekleri analiz edilir. Sadece doğal, kaliteli ve güvenilir içeriğe sahip ıhlamur balları seçilerek özenle ambalajlanır.
Bal arıları, ıhlamur balını yalnızca bitkinin çiçeklenme dönemi olan haziran ve temmuz aylarında üretir.
Ihlamur balını, ürünün yoğun aromasını güçlü bir şekilde duyumsamak için dilerseniz tek başına; dilerseniz de yiyecek ve içeceklerinize ilave ederek tüketebilirsiniz.
Ihlamur balı, diğer bal çeşitlerinde olduğu gibi karbonhidrat, protein, lif, vitamin, mineral, fenolik bileşik ve enzim gibi bileşenler içerir. Bu sayede sadece lezzetli bir tüketim sağlamakla kalmaz; vücudun günlük besin ihtiyacını da güvenilir yollarla karşılamaya yardımcı olur.
Ihlamur balının enerji değeri, 100 gramda yaklaşık 304 kaloridir.