Tükendi
Gelince Haber VerAnadolu’da yaz, mis gibi ıhlamur kokularıyla gelir. Peki, ıhlamurun eşsiz aromasını duyumsamanın çok daha tatlı bir yolu olsa nasıl olurdu? Gerek kokusu gerekse de tadıyla doğanın en tatlı armağanlarından olan ıhlamur bitkisi, aromatik bileşenleriyle insanlar kadar arıları da kendine çekiyor. Böylece ortaya oldukça değerli bir monoflora bal çeşidi olan “ıhlamur balı” çıkıyor. Balparmak ise Anadolu’nun kaliteli ve leziz ıhlamur ballarını sizin için özenle bir araya getiriyor.
Ihlamur balı, “tek çiçek balı” anlamına gelen monoflora bal çeşitlerinden biridir. Arıların ağırlıklı olarak ıhlamur çiçeklerinin nektarlarını toplamasıyla oluşur. Kehribar renkli bir görünüme sahip olan bu bal çeşidi, ıhlamur kokusunun yoğun olarak hissedildiği ferah bir tada sahiptir. Orta tatlılık seviyesiyle damakta hafif bir his bırakır.
Ihlamur balı, diğer bal çeşitlerinde olduğu gibi karbonhidrat, protein, lif, vitamin, mineral, fenolik bileşik ve enzim gibi bileşenler içerir. Bu sayede sadece lezzetli bir tüketim sağlamakla kalmaz; vücudun günlük besin ihtiyacını da güvenilir yollarla karşılamaya yardımcı olur. Ihlamur balının enerji değeri, 100 gramda yaklaşık 304 kaloridir.