Narenciye balı, arıların ağırlıklı olarak turunçgil çiçeklerinin nektarlarından elde ettiği bir monoflora bal (tek çiçek balı) çeşididir. Berrak ve açık sarı renkli bir görünüme sahip olan narenciye balı, yumuşak tadı ve ferah turunçgil aroması ile keyifli bir tüketim sağlar.
Narenciye balı, turunç cinsi ağaçların çiçek açtığı nisan veya mayıs ayları içerisinde, sadece üç haftalık kısa zaman diliminde üretilir.
Arıların ağırlıklı olarak Akdeniz Bölgesi’nden narenciye çiçeklerinin nektarlarından ürettiği doğal ballar, üretim sezonu sona erdiğinde sağılarak tesislere ulaştırılır.
Narenciye balının aromasını güçlü bir şekilde duyumsayabilmek adına ürünü tek başına tüketmeyi tercih edebilir, dilerseniz yiyecek ve içeceklerinizi tatlandırmak amacıyla da kullanabilirsiniz.
Narenciye balı, diğer bal çeşitlerinden farksız olarak karbonhidrat, protein, vitamin, mineral, fenolik bileşik ve enzim içeren doğal bir formüle sahiptir. Düşük glisemik indeksi ile vücudun tatlı ihtiyacını karşılarken, aynı zamanda güvenli bir tüketim de sağlar.
Narenciye balının 100 gramında yaklaşık 304 kalori bulunur.