Tükendi
Gelince Haber VerÇam balı, çam ağaçlarının öz sularından beslenen koşnil böceklerinin bıraktığı salgılardan üretilir. Bu hoş kokulu salgıların bal arıları tarafından işlenmesi sonucu ortaya çıkan çam balı, kaynağı ve üretim süreci bakımından çiçek ballarından ayrılmakta olup “salgı balı” olarak adlandırılmaktadır.
Diğer ballara göre daha çok mineral madde içermesi nedeniyle koyu bir renge sahip olan çam balının doğal yapısı gereği glikoz ve fruktoz oranı düşüktür. Bundan dolayı bu bal çeşidi, çiçek ballarından daha yumuşak bir lezzete sahiptir. Aynı zamanda asitlik derecesi de düşük olan çam balı, boğazda yakıcı his bırakmaz ve keyifli bir tüketim sunar. Çam balının 100 gramında yaklaşık 304 kalori bulunmaktadır.
Akdeniz ikliminin bereketli topraklarında hayat bulan turunçgiller, mis gibi esanslarıyla çiçeklenme döneminde arıları kendilerine çekiyor. Arılar ise bu kısa ve kıymetli zamanı en verimli şekilde değerlendirerek, insanlığa narenciye balı mucizesini bahşediyor. Akdeniz Bölgesi’nin özenle seçilen narenciye balları, Balparmak güvencesiyle siz lezzet tutkunlarının beğenisine sunuluyor. Size ve sevdiklerinize ise bu doğal lezzetin keyfini sürmek kalıyor!