Kekik balı, arıların ağırlıklı olarak kekik nektarlarından toplayarak elde ettiği bir monoflora bal (tek çiçek balı) çeşididir. Altın rengi ile öne çıkan bu bal, kekik aromasının yoğun olarak hissedildiği buruk bir tada sahiptir. Tropik meyveleri anımsatan lezzetiyle ise oldukça keyifli bir tüketim sağlar.
Arıların ağırlıklı olarak kekik çiçeklerinin nektarlarından ürettiği doğal ballar, üretim döneminin sonunda sağılarak tesislere ulaştırılır.
B Kekik balı, arıların ağırlıklı olarak kekik nektarlarından toplayarak elde ettiği bir monoflora bal (tek çiçek balı) çeşididir. Kekik balının üretimi ve toplanma işlemi, bitkinin çiçeklenme dönemi olan mayıs ayından başlayarak ağustos sonuna kadar olan dönemde yapılır.
Kekik balının kendine has tadını yoğun bir şekilde duyumsamak için ürünü tek başına tüketmeyi tercih edebilir, dilerseniz yiyecek ve içeceklerinize ilave ederek de tüketebilirsiniz.
Kekik balının doğal yapısında diğer ballarda olduğu gibi karbonhidratlar, proteinler, enzimler, vitaminler, mineraller ve fenolik maddeler bulunur. Böylece bu bal, sadece lezzetli bir gıda olmakla kalmayıp vücudun günlük besin ihtiyacını karşılamaya da yardımcı olur.
Kekik balı, 100 gramda yaklaşık 304 kalori içerir.