Tükendi
Gelince Haber VerÇam balı, çam ağaçlarının öz sularından beslenen koşnil böceklerinin bıraktığı salgılardan üretilir. Bu hoş kokulu salgıların bal arıları tarafından işlenmesi sonucu ortaya çıkan çam balı, kaynağı ve üretim süreci bakımından çiçek ballarından ayrılmakta olup “salgı balı” olarak adlandırılmaktadır.
Diğer ballara göre daha çok mineral madde içermesi nedeniyle koyu bir renge sahip olan çam balının doğal yapısı gereği glikoz ve fruktoz oranı düşüktür. Bundan dolayı bu bal çeşidi, çiçek ballarından daha yumuşak bir lezzete sahiptir. Aynı zamanda asitlik derecesi de düşük olan çam balı, boğazda yakıcı his bırakmaz ve keyifli bir tüketim sunar. Çam balının 100 gramında yaklaşık 304 kalori bulunmaktadır.
Kekik, kendine has kokusu ve değerli bileşenleriyle sofraların vazgeçilmezi! Besin üretimi konusunda dünyanın en disiplinli ve seçici canlıları olan bal arıları, en yüksek besin değerine sahip kekik nektarlarını özenle toplayarak bal mucizesine dönüştürüyor. Anadolu’nun doğal ve lezzetli kekik balları, Balparmak Monoflora Ballar serisinde siz lezzet tutkunlarının beğenisine sunuluyor.