Lezzetli ve pratik chia puding tarifi ile tatlı tüketmenin keyfi, faydalı beslenme ayrıcalığı ile bir arada!
Spor, vücudu zinde tutmak ve ruhen daha iyi hissetmek için olmazsa olmaz! Yaptığınız düzenli spor sayesinde kendinizi daha güçlü hissediyorsunuz. Ve beslenmenize özen göstermek için de gerekli motivasyonu kendinizde bulabiliyorsunuz. Ancak spor esnasında sarf ettiğiniz efor, sonrasında size tatlı ihtiyacı olarak geri dönüyor olabilir. Siz bu gibi durumlarda neler yapıyorsunuz? Spor sonrası gönül rahatlığıyla tüketebilmeniz veya güne tatlı mı tatlı bir başlangıç yapmanız için cazip bir öneriye ne dersiniz? Düşünmeden “Evet!” dediğinizi tahmin etmek güç değil… O zaman, birbirinden yararlı besinlerle dolu ve şekersiz chia tohumlu puding tarifi sizin için geliyor!
Porsiyon: 2 Kişilik
Hazırlama Süresi: 10 Dakika
Bekleme Süresi: 6-7 Saat
Materyaller:
Derin Kâse
Bıçak
Kesme Tahtası
Tatlı kâsesi veya bardak
Malzemeler:
Balparmak Süzme Çiçek Balı (1 yemek kaşığı)
Süt (1 su bardağı)
Chia Tohumu (3 yemek kaşığı)
Hindistan Cevizi (1 tatlı kaşığı)
Vanilya (opsiyonel)
Şeftali (1 adet)
Yaban Mersini (5-6 adet)
Chia puding, 280 gramlık bir porsiyonunda yaklaşık 191 kalori içeriyor. Üstelik rafine şeker yerine bal eklenerek hazırlandığında daha hafif bir formüle kavuşuyor. Chia tohumunun lif zengini yapısı ve güçlü bir vitamin-mineral kaynağı olması, uzun süre tokluk hissinin beraberinde besin değeri bakımından da verimli bir tüketim sağlıyor. Chia tohumunun, su emici özelliği sayesinde sıvılarla bir araya geldiğinde jel forma dönüştüğünü biliyor muydunuz? Çiğ haldeyken çörek otundan daha küçük bir boyuta sahip olan bu minik tohumlar, belirli bir bekleme süresi sonunda mercimek büyüklüğüne ulaşıyor. Üstelik su veya süte eklendiğinde, yumurta ile un gibi yardımcı malzemeler olmaksızın bağlayıcı özellik kazanıyor. Bu da chia pudingin minimum malzemeli ve düşük kalorili bir tatlı olmasını sağlıyor.
Chia puding yapımı için uygulamanız gerekenler aslında çok basit. Fakat konu chia tohumlu sütün kıvam alması olunca, uzun bir bekleme süreniz olacağını da belirtmek gerekiyor. Öyleyse malzemeleriniz tamamsa, hazırlıklar başlasın!
Sütü derince bir kâseye veya büyük bir bardağa aktarın.
Üzerine üç yemek kaşığı chia tohumu ve Balparmak Süzme Çiçek Balı ekleyin. Tercihinize göre toz vanilya da ekleyebilirsiniz.
Balın süte homojen bir şekilde karışmasını sağlayın.
Karışımın üstünü jelatin vb. bir malzeme ile kapatarak buzdolabına kaldırın.
Tohumlar şişerek sütü tümüyle jel hale dönüştürene dek, karışımı 6 ila 7 saat bekletin.
Chia pudingi tatlı kâsesi veya bardaklara bölüştürün.
Üzerine ince şekilde dilimlediğiniz şeftalileri yerleştirin.
Ardından tekrar chia puding ile üzerini kapatın.
Son olarak en üst katı şeftali ve yaban mersinleri ile süsleyin, tercihinize göre meyvelerin üstüne yeniden bal ilave edebilirsiniz.
İşte chia puding yapımı bu adımlardan ibaret! Tarifi dilerseniz ölçü bakımından daha fazla malzeme ile hazırlayarak özel davetlerinizde de servis edebilirsiniz. Afiyetle…