Balparmak Çıtkapak Doğal Çam Balı - 350 Gram
Tadıyla, kaynağıyla, rengiyle, kokusuyla; her yönüyle eşsiz bir bal deneyimine hazır mısınız? Balparmak Çıtkapak Çam Balı, Muğla ve çevresinde yer alan çam ormanlarının büyüleyici atmosferini tüm doğallığıyla sofralara taşıyor! Çıtkapak ambalajının akma-bulaşma yapmayan pratik ve hijyenik yapısı sayesinde ise oldukça kolay bir kullanım sunuyor. Yumuşak lezzetiyle fark yaratan bu ürün kahvaltılarınızın, pikniklerinizin ve en sevdiğiniz tariflerin vazgeçilmez tamamlayıcısı olacak!
Sofranıza çam ormanlarının doğasından gelen zengin bir lezzet katmak için Balparmak Çıtkapak Çam Balı'nı siz de hemen sipariş verebilirsiniz!
Çam Balı ve Özellikleri Nelerdir?
Çam balı, koşnil böcekleri ve bal arılarının iş birliği sonucu üretilen bir salgı balı çeşididir. Çam ağaçlarındaki öz sulardan beslenen koşnil böceklerinin bıraktığı salgılar, hoş kokusuyla arıları kendisine çeker. Tıpkı çiçeklerdeki nektarlar gibi bu salgıları da toplayan arılar, ürettikleri çam balını değerli enzimleri sayesinde daha da eşsiz kılar.
Çam balı, vücudun günlük enerji ihtiyacını doğal bir şekilde karşılamaya katkıda bulunurken; yumuşak tadı ve reçinemsi aromasıyla da keyifli bir tüketim sunar. Çam balının 100 gramında yaklaşık 304 kalori bulunur.
Çam Balı Nasıl Kullanılır?
Çam balını tek başına tüketebilir veya yiyecek-içeceklerinize ilave edebilirsiniz. Çıtkapak formu sayesinde ürünü akma ve bulaşma olmaksızın istediğiniz miktarda kolaylıkla kullanabilirsiniz. Çiçek ballarına kıyasla kristalleşmeye karşı daha dayanıklı olan bu bal çeşidini, uygun koşullarda ilk günkü tadı ve aroması ile saklayabilirsiniz.
3 Adımda Doğal Balın Yolculuğu
Halikarnas’ın Zengin
Çam Ormanlarından
Çam balı üretimi, koşnil böceklerinin çam ağaçlarının üzerine bıraktıkları salgıların arılar tarafından toplanması ile başlar. İşçi arıların bal kursağında kendi enzimleriyle işledikleri bu salgılar, bala dönüştürülmek üzere peteklere taşınır.
Sadece
Doğal Olanı
Kovan içi işlerden sorumlu olan arılar, petek gözlerine doldurulan koşnil salgılarını çeşitli işlemlerle bal haline getirir. Peteklerin üstü “sırlama” adı verilen bir işlemle kapatıldıktan sonra çam balı üretimi tamamlanır.
Her Damlada
Kalite ve Tutarlılık
Dünyada yüksek kaliteli çam balı üretiminin yapıldığı Muğla ve civarından toplanan bal örnekleri, Balparmak laboratuvarlarında analiz edilir. Seçilen doğal ve kaliteli çam balları özenle ambalajlanarak siz tüketicileriyle buluşur.
Priospot Teknolojisiyle Balınızın İzini Sürün!
“Doğal balın kaynağı yalnızca doğadır. Balda hile olup olmadığını kokusuna, tadına ya da görüntüsüne bakarak anlamak mümkün değildir.”
Balparmak, yaklaşık yarım asırlık tecrübesi ve güçlü bilimsel donanımı ile tükettiğiniz balların gerçekliğini ve doğallığını garanti altına alıyor. Muğla ve çevresindeki bölgelerden toplanan çam balları, Balparmak Analiz Laboratuvarlarında en az 100 parametre ile analiz ediliyor. Bu analizlerin sonucunda elde edilen raporlar ise Priospot teknolojisi sayesinde tüm şeffaflığıyla siz Balparmak tüketicilerine sunuluyor.