Bal ve meyve ilave ederek zengin lezzete kavuşturacağınız şekersiz pankek tarifi ile sahur sofralarını ve kahvaltılarınızı aile boyu keyfe dönüştürün!
Birbirinden iştah açıcı çeşit çeşit besin ile dolu bir kahvaltı sofrası gibisi var mı? Hele de tüm aile sofranın başında bir araya geldiyse, bu keyfe diyecek yok! Gerçi uykuda geçen uzun saatlerin ardından, kahvaltı sizin için de her halükârda günün en keyifli öğünü olmalı. Ancak günün ilk saatlerinde olması bakımından bu öğünün, tarif konusunda hayli sınırlı seçeneklere sahip olduğu da bir gerçek…
Kahvaltı sofranıza taşıdığınız onca lezzetten sonra, bu kez neler hazırlamayı planlıyorsunuz? Sizin fikirleriniz bittiyse, Balparmak’ın şimdi size karşı konulmaz bir teklifi var: Ballı meyveli pankek… Sayfanın devamında yer alan kolay pankek tarifiyle, bir sonraki kahvaltınız veya sahur sofranız için tüm ailenizin sevinçle karşılayacağı bir hazırlık yapabilirsiniz!
Porsiyon: 5 Kişilik
Hazırlama Süresi: 20 Dakika
Materyaller:
Karıştırma Kabı
Çırpıcı
Tava
Yemek Kaşığı
Spatula
Büyük Servis Tabağı
Malzemeler:
Balparmak Süzme Çiçek Balı
Meyve Çeşitleri (İsteğe göre muz, yaban mersini vb.)
Un (1,5 su bardağı)
Süt (1 su bardağı)
Yumurta (2 adet)
H. Cevizi Yağı veya Ayçiçek Yağı (2 yemek kaşığı)
Şeker [1 tatlı kaşığı (diyet pankek için rafine şeker yerine bal kullanabilirsiniz.)]
Tuz (1 çimdik)
Vanilya (1 paket)
Kabarma Tozu (1 paket)
Pankekin yapılışı hem zahmetsiz hem de keyifli olduğu için bu konuda evinizin küçük üyeleri ile iş birliği yapmaya ne dersiniz? Tüm pankek malzemelerinizi hazırladıysanız, eğlence dolu bu takım oyununu başlatmanın tam zamanı!
2.1. Pankek Hamurunun Hazırlanması
Yumurtaları kırarak karıştırma kabına aktarın ve iyice çırpın.
Çırpılmış yumurtaya sütü de ilave ederek karıştırmaya devam edin.
Karışıma yavaşça un eklerken, diğer yandan sürekli karıştırmaya devam edin.
Pürüzsüz kıvama getirdiğiniz unlu karışıma kabarma tozu ve tuz ekleyin. Bir tatlı kaşığı şeker veya dilerseniz bal ilave edin. Boza kıvamında bir karışım elde etmiş olacaksınız.
2.2. Pişirme Aşaması
Tavayı ocağa koyup ısınmasını bekleyin. Ardından yağı ilave edin ve bir müddet daha bekleyin.
Pankek hamurundan bir yemek kaşığı alarak tavanın bir kısmına dökün.
Tavadaki açık kısımlar doluncaya dek aynı işlemi tekrarlayın.
Hamurlarda kabarcıklar oluştuğunda diğer tarafı döndürüp pişirmeye devam edin.
2.3. Servis Aşaması
Pişen pankekleri geniş bir tabağa alın.
Her birinin üzerine az miktarda Balparmak Süzme Çiçek Balı ve ince dilim meyve ekleyerek pankekleri üst üste yerleştirin.
Pankek pastanın görünümünü zenginleştirmek için en üst ve çevre kısımlara yeniden bal ve meyve ekleyin.
Meyveli pankek tarifinizde dilerseniz, bal yerine Balparmak’ın enfes fındık ezmesi çeşitlerinden Ballı Mix’i veya Kakaolu Ballımix’i deneyebilirsiniz. Ayrıca malzemelerinizde küçük değişiklikler yaparak, daha az kalorili ve sağlıklı pankek çeşitleri de elde edebilirsiniz. Bu vazgeçilmez lezzeti fit pankeke dönüştürmek için un seçiminizi, beyaz un yerine farklı çeşitlerden yana yapmanız yeterli! Ayrıca aynı tarifi tatlandırıcı eklemeden hazırlayarak, tuzlu pankekler de hazırlayabilirsiniz.
Artık kahvaltılarınız ve ara öğünleriniz için ister tatlı isterseniz de tuzlu pek çok yeni seçeneğiniz var. Şimdiden afiyet olsun!