Hindistan cevizi, yulaf ve bal ile limon lezzetinin bir araya geldiği baş döndürücü lezzet: Limonlu Hindistan cevizi topları! Günün her saatinde rahatlıkla tüketebileceğiniz bu alternatif tatlı tarifi, ara öğünlerinizin vazgeçilmezi olacak!
İhtiyaç duyulduğu anda ağza atılan lokmalık atıştırmalıklar, ölçüsü kaçırıldığı takdirde boyutlarından daha büyük bir kalori alımına neden olabiliyor. Tam da bu sebeple öğün araları, bir mahrumiyet veya pişmanlık duygusu eşliğinde geçebiliyor. Kalori alımına dikkat eden ve rafine şeker tüketmemeye özen gösteren herkes, bu sebeple en doğal ve en hafif alternatiflere yöneliyor. Bu alternatifler arasında ise tüm malzemelerin uyumla dans ettiği bir tarif karşımıza çıkıyor: Limonlu Hindistan cevizi topları!
Bal, yulaf ezmesi, Hindistan cevizi ve limonun güçlü harmonisi ile tadı damaklarda kalacak bu pişmeyen Hindistan cevizli top tarifi, hafifliğinin yanı sıra son derece doyurucu! Bu sebeple hedef odaklı beslenenlerin de tüketebileceği bu tarif, pişmediği için çok kolay bir şekilde hazırlanabiliyor. Öyleyse gelin, şeker ilavesiz Limonlu Hindistan cevizi topları tarifinin detaylarına birlikte bakalım!
Porsiyon: 15-20 adet
Hazırlama süresi: 20 dakika
Bekleme süresi: 15 dakika
Materyaller:
Mutfak robotu
Geniş kâse
Küçük yemek tabağı
Servis tabağı
Malzemeler:
Yulaf ezmesi (8 yemek kaşığı)
Hindistan cevizi rendesi (10 yemek kaşığı)
Chia tohumu (1 yemek kaşığı)
Balparmak Çıtkapak Yayla Çiçek Balı (3-4 yemek kaşığı)
Labne peyniri (1 tepeleme yemek kaşığı)
Hindistan cevizi yağı (1 yemek kaşığı)
Limon kabuğu rendesi (1 tatlı kaşığı)
½ limonun suyu
Üzeri için:
Hindistan cevizi rendesi
Limon kabuğu rendesi
Yulaf ezmesini mutfak robotuna ekleyin ve un haline gelinceye kadar robottan geçirin.
Yulaflar un formuna kavuştuktan sonra üzerine Hindistan cevizi tozu ve chia tohumunu da ekleyin. Mutfak robotunu tekrar çalıştırın ve tüm malzemelerin birbirine iyice karışmasını sağlayın.
Elde ettiğiniz karışımı geniş bir kâseye alın. Üzerine Hindistan cevizi yağı, labne peyniri, limon suyu, limon kabuğu rendesi ve Balparmak Çıtkapak Yayla Çiçek Balı ekleyin. Karışım hamur kıvamı alana kadar yoğurmaya devam edin.
Hazırladığınız hamurdan minik parçalar koparın ve bu parçaları elinizde yuvarlayın. Hamurları top şekline getirdikten sonra, küçük bir tabakta hazırladığınız Hindistan cevizi ve limon rendesine batırın.
Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Ardından minik topları bir servis tabağına alarak buzdolabına kaldırın.
10-15 dakika dinlendirdikten sonra limonlu Hindistan cevizi toplarınız servise hazır demektir!
Afiyet olsun!