Hem tatlı isteğinizi bastırıp hem de hedefe yönelik beslenme programınızı destekleyecek bir tatlı için ballı minik fit cheesecake tarifini mutlaka denemelisiniz!
Hedefe yönelik beslenmenin en büyük zorluğu, çok sevilen lezzetlere karşı koymak... Özellikle de tatlılara! Hele ki pürüzsüz dokusu ve kıtır tabanı ile lezzetini daha ilk izlenimde müjdeleyen bir cheesecake’e kaç kişi “Hayır!” diyebilir ki? Neyse ki demenize gerek de yok! Çünkü tamamen güvenilir malzemelerle yapılan ballı minik fit cheesecake tarifi ile bu lezzeti siz de artık gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.
Ballı minik fit cheesecake, klasik cheesecake’e kıyasla rafine şeker içermemesi sebebiyle çok daha hafif bir tatlı alternatifi. Üstelik dondurularak hazırlanan bu tarif, serinletici etkisiyle yaz sıcaklarında tüketmeye de bir hayli uygun!
12 Adet
15-20 Dakika
1 Saat 15 Dakika
Mutfak Robotu
Küçük Silikon Kalıplar
Yer Fıstığı (1 su bardağı)
Yulaf Ezmesi (1 su bardağı)
Balparmak Yayla ve Ova Çiçek Balı (4 yemek kaşığı)
Tarçın (opsiyonel-1 çay kaşığı)
Yoğurt (5 yemek kaşığı)
Taze Peynir (180 gr.)
Balparmak Yayla Çiçek Balı (2 yemek kaşığı)
Yaban Mersini
File Badem
Toz Antep Fıstığı
Yer fıstıkları ve yulaf ezmesini un formuna gelene dek robottan geçirin.
İstenilen form elde edildiğinde üzerine Balparmak Yayla ve Ova Çiçek Balı’nı ilave ederek karışımı robottan geçirmeye devam edin.
Homojen hale gelen karışımı birer tatlı kaşığı ölçeğinde kalıplara paylaştırın. Ve bir kaşık yardımıyla bastırarak karışımın kalıp tabanına eşit şekilde yayılmasını sağlayın.
Cheesecake’in tabanını oluşturacak olan bu hamurların donması için kalıpları buzluğa koyun ve 15 dakika burada bekletin.
Cheesecake harcını hazırlamak için yoğurt, taze peynir ve Balparmak Yayla Çiçek Balı’nı pürüzsüz bir krema kıvamına gelene dek robottan geçirin.
Elde ettiğiniz karışımı buzluktan çıkarttığınız tabanların üzerine eşit olarak dağıtın. Üzerine yaban mersini ve file bademleri serpin.
Kalıpları buzluğa geri koyun ve cheesecake’lerinizin donması için 1 saat boyunca bekleyin.
Buzluktan çıkardığınız cheesecake’leri kalıplardan dikkatlice ayırın.
Cheesecake’leri üzerine toz Antep fıstığı serperek sunuma hazır hale getirin.
Ballı minik cheesecake tarifinde, alışılagelen cheesecake tariflerinden farklı olarak pişirme değil, dondurma yöntemi kullanılıyor. Dolayısıyla fit cheesecake’lerinizin erimemesi için sunuma kadar buzlukta bekletmeniz büyük bir önem taşıyor!
Afiyet olsun…