Ballı ve ananaslı bir tarif ile vazgeçilmez çay keyfini yaz mevsimine uyarlamaya ne dersiniz?
“Çay harareti alır mı?” sorusunun cevabı uzun zamandır tartışılsa da hala ortak karara varılabilmiş değil. Kimisi bu bilgide geçen “çay” kelimesinin, tüketilen çay değil; bir akarsu çeşidi olan çay olduğunu iddia ediyor. Kimisi de geleneksel bir içecek olan çayın harareti alma etkisinin olabileceğine dair kanıtlar sunmaya çalışıyor. Bu konu pek çok kişi tarafından halen tartışıladursun; gelin siz kendiniz için hiç riske girmeden, gerçekten hararetinizi alacak bir tarif hazırlayın: Ballı ananaslı soğuk çay!
Ballı ananaslı soğuk çay, siyah çayın ananas ile birlikte demlenmesi ve bal ile tatlandırılmasından meydana gelen bir çeşit meyveli soğuk çay tarifi! Yaz mevsiminde farklı soğuk içecek alternatifleri arayanlar için nefis bir seçenek sunan bu tarif, rafine şeker içermemesi sayesinde hanesine büyük bir artı ekliyor. Hadi, siz de bu ferah ve güvenilir içerikli içeceğe bir an önce kavuşmak için kolları sıvayın!
2 Litre/5 Kişilik
15-20 Dakika
Mutfak Robotu
Tel Süzgeç
Sos Tenceresi
Sürahi
Uzun Kokteyl Bardakları
Ananas (1 adet)
Nane Yaprakları (5-6 dal)
Poşet Çay (4 poşet)
Limon (3 adet)
Su (1 litre)
Balparmak Yayla ve Ova Çiçek Balı (6 yemek kaşığı)
Nane Yaprakları (3 dal)
Limon Dilimleri (1 adet limondan)
Soğuk Su (1 litre)
Buz Küpleri
Biberiye
Balparmak Katla Balla Çiçek Balı (tercihe göre)
Ananası küçük küpler halinde doğrayın.
Ananas parçalarını pürüzsüz bir kıvam alana kadar robottan geçirin.
Elde ettiğiniz püreyi tel süzgeç yardımıyla süzerek posasından ayırın.
Ananas püresi, nane yaprakları, limon suyu, poşet çay ve suyu sos tenceresine ekleyin. Bu karışımı 10 dakika boyunca kaynatın.
Kaynayan karışımı ocaktan alın ve çay poşetleri ile nane yapraklarını içerisinden çıkarın.
Çayınızın sıcaklığı biraz düştükten sonra içerisine Balparmak Yayla ve Ova Çiçek Balı’nı ilave ederek karıştırın.
Son olarak ananaslı çayı bir sürahiye doldurun ve üzerine 1 litre soğuk su, nane yaprakları, limon dilimleri ve buz küplerini ekleyin.
Uzun kokteyl bardaklarına birkaç adet buz küpü yerleştirin.
Ananaslı soğuk çayı buzlu bardaklara doldurun.
Daha hoş bir görünüm ve ek aroma için çayların üzerini biberiye dalları ile süsleyin.
Çayınızın daha tatlı bir lezzete sahip olması için tüketmeden önce Balparmak Katla Balla Çiçek Balı ilave edebilirsiniz.
Ananaslı soğuk çayınızın berrak bir görünüm ve pürüzsüz bir doku kazanması için ananas püresini tel süzgeçten geçirmeyi ihmal etmemelisiniz!
Afiyet olsun…