Yaz mevsiminin vazgeçilmez lezzeti olan dondurmayı, doğal ve faydalı gıdalarla evde hazırlamak için nefis bir tarife ne dersiniz?
Yaz sıcakları bastırdıkça soğuk yiyeceklere duyulan ilgi de doğal olarak fazlasıyla artıyor. Yakıcı güneşin etkisini bir nebze olsun hafifleterek ferahlamak adına, en lezzetli seçeneklerden biri ise şüphesiz dondurma oluyor! Her ne kadar hafif bir tatlı alternatifi olsa da içeriğinde rafine şeker bulunması sebebiyle bu lezzetten uzak durmanız gerektiğini düşünebilirsiniz. Fakat ballı, muzlu ve bademli dondurma tarifi ile bu tür kaygılara lüzum yok. Çünkü bu tarifte şeker yok, bal var!
Ballı, muzlu ve bademli dondurma, tamamen doğal içeriklerle hazırlanan lezzetli bir yaz tatlısı! Hem kendiniz hem de sevdikleriniz için gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz bu muzlu dondurma tarifinde rafine şeker bulunmuyor. Bunun yerine bal ile lezzetlendirilen dondurma, ayrıca içerdiği badem ve muz sayesinde çok daha enerjik hissetmeye de yardımcı oluyor!
1 Kase/2 Külah
10 Dakika
4-5 Saat
Mutfak Robotu
Kapaklı Saklama Kabı
Dondurma Kaşığı
Servis Kasesi
Dondurulmuş Muz Dilimleri (4 adet muzdan)
Süt (yarım su bardağı)
Doğranmış Çiğ Badem (1 su bardağı)
Toz Vanilya (yarım su bardağı)
Balparmak Yayla Çiçek Balı (5 yemek kaşığı)
Balparmak Kakaolu BallıMix
Dondurulmuş muz dilimleri ve sütü püre haline gelene dek robotton geçirin.
Elde ettiğiniz pürenin içerisine doğranmış badem ve toz vanilyayı ilave ederek robottan geçirmeye devam edin.
Son olarak Balparmak Yayla Çiçek Balı’nı da ekleyin ve püreyi bir süre daha robottan geçirin.
Karışım pürüzsüz bir kıvama ulaştığında uygun bir kaba alarak üzerini kapatın.
Ardından karışımı buzluğa koyun ve 4-5 saat donmasını bekleyin.
Hazır olan dondurmanızı buzluktan çıkarın. Bir dondurma kaşığı yardımıyla dondurma topları oluşturun.
Dondurma toplarını servis kasesine alın ve üzerine Balparmak Kakaolu BallıMix gezdirin.
Ballı, muzlu ve bademli dondurmanızın sunum sırasında hoş görünmesi ve dondurma lezzetine tam anlamıyla kavuşması için servis etmeden önce tamamen donduğundan emin olmalısınız!
Afiyet olsun…