Pratik ve hızlı meyve kupları tarifi ile canınızın tatlı çektiği her an kendinize küçük jestler yapabilirsiniz!
Şeker tüketiminden uzak durmak ve formunuza özen göstermek isteseniz de, bazı anlar tatlı bir şeyler atıştırma isteğinden kendinizi alamayabilirsiniz. Aslında bu gibi durumlarda kolayca hazırlayabileceğiniz, hafif ve düşük kalorili pek çok tatlı alternatifiniz var. Yulaflı meyve kupları da bunlar arasında şüphesiz, en çekici seçeneklerden biri. Üstelik bu tarifte tatlandırıcı olarak rafine şeker yerine bal kullanarak, tatlı ihtiyacınızı çok daha faydalı bir şekilde giderebilirsiniz! İçerdiği yoğurt ve yulaf ezmesi ile vücudun hem protein hem de karbonhidrat ihtiyacını karşılayabilen meyve kupları, bal ve meyveler sayesinde ise tam anlamıyla bir besin deposuna dönüşüyor. Tatlı tükettikten sonraki pişmanlık hissini unutturacak bu tarif, spor sonrası açlık hissi ile baş etmek ve lezzet dolu anlar yaşamak için en büyük kurtarıcınız olacak!
Porsiyon: 4 Kişilik
Hazırlama Süresi: 15 Dakika
Materyaller:
Karıştırma Kabı
Çırpıcı
Havan (Öğütücü)
Kaşık
Kup, Bardak veya Kâse
Malzemeler:
Balparmak Yayla Çiçek Balı (6 yemek kaşığı)
Yoğurt (500 gram)
Yulaf Ezmesi (12 yemek kaşığı)
Cennet Hurması (2 adet)
File Badem (1 avuç)
Chia Tohumu (2 tatlı kaşığı)
Ocakta pişirme ve bekleme gerekmeksizin hızlıca yapabileceğiniz meyve kupları için ihtiyacınız olan tek şey, tatlı tutkusu… Tabii mevsim meyvelerini tercih etmek de ayrı bir önem taşıyor. Hazır kış aylarındayken, tarifinizde yüksek besin değerine sahip ve tatlı mı tatlı cennet hurmasını kullanmanın tam zamanı! Artık meyve kupları malzemeleriniz hazırsa, iş başına!
Yoğurdu bir karıştırma kabına aktararak pürüzsüz kıvama gelinceye dek çırpın.
Yoğurdun ekşi tadını dengelemek için içerisine dört yemek kaşığı Balparmak Yayla Çiçek Balı ekleyebilirsiniz.
Karışımı yeniden çırparak kuplara bölüştürün.
Yulaf ezmesini genişçe bir havana aktararak iyice dövün.
Küçük parçalara ayrılmış olan ezmeyi, kuplardaki yoğurtların üstüne paylaştırın.
Cennet hurmalarını iyice temizleyin ve ikiye bölün.
İçlerindeki sert kısmı kaşık yardımıyla ayırın.
Kalan posayı kabuklardan ayırarak küçük bir kaseye aktarın.
İçerisine chia tohumlarını ekleyerek hafifçe karıştırın ve yulaf ezmelerinin üzerini kaplayın.
File bademleri, üç kattan oluşan tatlı kuplarının üzerine serpin.
Ardından iki yemek kaşığı Balparmak Yayla Çiçek Balı’nı tüm tatlıların üzerinde hafifçe gezdirin. Tatlınız hazır!
Diyet programlarınız için yulaf ve yoğurtla yapacağınız meyveli kuplarını, malzeme değişikliği ile daha farklı biçimlerde de deneyebilirsiniz. Muhallebili meyve kupları ve bitter çikolatalı meyve kupları, bunun için harika birer alternatif! Yoğurt yerine muhallebi, file badem yerine de bitter çikolata parçaları kullanabileceğiniz bu tariflerde, orta kata ise bisküvi parçaları yerleştirmeyi tercih edebilirsiniz. Böylece kendinizi tatlı kaçamakları ile ödüllendirebilir veya çocuklarınız için lezzetli atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz.
Afiyetle!