Balparmak Doğal Çam Balı - 460 Gram
Balparmak Çam Balı, kendine özgü eşsiz lezzetini doğanın mucizesinden alıyor. Doğadaki hayranlık uyandırıcı iş birliğinin bir sonucu olarak ortaya çıkan bu bal türü, üretim şekli bakımından çiçek balı çeşitlerinden ayrılıyor. Arıların çam ağaçlarındaki koşnilin salgılarından ürettiği çam balı, farklı enzimleri bir arada taşımasıyla lezzetli ve zengin bir içeriğe sahip oluyor. Böylelikle doğanın değerli armağanlardan biri daha arılar vesilesiyle insanlığa sunuluyor.
Aromatik lezzeti ve zengin içeriğiyle vazgeçilmeziniz olacak bir bal deneyimi
için siz de hemen Balparmak Çam Balı’nı sipariş verin!
Çam Balı ve Özellikleri Nelerdir?
Çam balı, “salgı balı” olarak adlandırılan bir bal çeşididir. Çiçek ballarına kıyasla daha koyu bir renge ve daha yüksek bir pH derecesine sahiptir. Damakta kendine özgü, yumuşak bir tat bırakır. Bu bal çeşidi, çam öz suyu ile beslenen koşnil böcekleri ve arıların organize çalışmasıyla meydana gelir.
Koşnil böceklerinin çam ağaçlarına bıraktıkları salgılar, arıların değerli enzimleriyle işlendikten sonra kovan içi faaliyetler sonucu bala dönüşür. Bu yönüyle çam balı, aktif doğal bileşen yönünden oldukça güçlü bir içeriğe sahiptir. Besin değerleri bakımından zengin olan bu bal, vücudun günlük vitamin ihtiyacını karşılamaya katkıda bulunur. Çam balının 100 gramında yaklaşık 304 kalori bulunmaktadır.
Çam Balı Nasıl Kullanılır?
Çam balını isterseniz tek başına, isterseniz yiyecek ve içecekler ile tüketebilirsiniz. Kristalleşmeden uzun süre saklayabileceğiniz bu balı, uygun koşulları sağladığınız müddetçe ilk günkü tadı ve aroması ile kullanabilirsiniz.
3 Adımda Doğal Balın Yolculuğu
Mis Kokulu
Çam Ormanlarından
Arılar, ağustos-kasım arasındaki dönemde koşnil böceklerinin çam ağaçlarına bıraktıkları salgıları toplar ve kovanlara taşıdıkları süre boyunca kendi enzimleriyle işler.
Sadece
Doğal Olanı
Tarlacı işçi arıların kovanlarına götürdükleri koşnil salgıları, kovan içi hizmetle görevli arılar tarafından peteklerde olgunlaştırılarak sırlanır. Böylece çam balı üretim süreci tamamlanmış olur.
Her Damlada
Kalite ve Tutarlılık
Muğla ve civar bölgelerden toplanan çam balı örnekleri, Balparmak laboratuvarlarında analiz edilir. Sadece tamamen doğal ve yüksek kaliteli ballar seçilerek özenle ambalajlanır.
Priospot Teknolojisiyle Balınızın İzini Sürün!
“Doğal balın kaynağı yalnızca doğadır. Balda hile olup olmadığını kokusuna, tadına ya da görüntüsüne bakarak anlamak mümkün değildir.”
Balparmak, Muğla ve çevre bölgelerden topladığı tüm çam balı numunelerini en az 100 parametre doğrultusunda doğallık ve kalite testlerine tabi tutuyor. Bu sayede balınızın doğallığı ve kalitesi güvence altına alınmış oluyor. Size de sadece leziz ve gerçek balın keyfini çıkarmak kalıyor!