Tükendi
Gelince Haber VerFarklı aromalara sahip binbir çeşit bitkiyi bir arada barındıran yaylalar ve ovalar, arıcılık için en verimli üretim alanları arasında yer alıyor. Her yıl belirli zamanlarda arıcılar eşliğinde yayla ve ovalara gelen arılar, farklı türlerdeki yüzlerce bitkinin özünü kendi enzimleriyle zenginleştiriyor. Bunun sonucunda ise ortaya bahar ferahlığı hissi veren, yumuşak aromalı yayla ve ova çiçek balları çıkıyor!
Yayla ve ova balı, Balparmak’ın ortalama 500 metre rakıma sahip yayla ve ovalık alanlardan derlediği çiçek ballarının özel bir seçkisidir. Anadolu’nun zengin bitki çeşitliliğine sahip yayla ve ovalarında yetişen çiçekler, bala yumuşak bir aroma ve yoğun bir kıvam kazandırır.
Yayla ve ova çiçek balı, diğer doğal bal çeşitleri gibi karbonhidrat, protein, vitamin, mineral ve enzim içermektedir. Bu sayede sadece keyifli bir tüketim sunmakla kalmaz; vücudun ihtiyaç duyduğu besin ve enerji öğelerinin güvenli bir şekilde karşılanmasına da katkıda bulunur. 100 gram yayla ve ova balı 304 kalori (kcal) değerindedir.
Yayla ve ova balını, yiyecek ve içeceklerinizi tatlandırmak için tercih edebilirsiniz. Bu balın yumuşak aromasını yoğun bir şekilde hissetmek için ürünü tek başına da tüketebilirsiniz. Rafine şekerden uzak durmaya özen gösterseniz de bazen tatlı krizlerini kontrol altına almakta zorlanıyor musunuz? O halde ballı puding tarifine siz de mutlaka göz atmalısınız! Hafifliğiyle öne çıkan bu tatlıyı, bir çay kaşığı Balparmak Yayla ve Ova Çiçek Balı ile tatlandırarak gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz!
Çam ağaçlarının öz suyu ile beslenen koşnil böceğinin salgılarının arılar tarafından işlenmesiyle ortaya çıkan çam balı, sıra dışı üretim yolculuğu sayesinde kendine has aromatik bir lezzete kavuşuyor. Çam ormanlarının odunsu ve ferah kokusunu sofralara taşıyan bu bal çeşidi, Balparmak tarafından Anadolu’da en yoğun üretimin yapıldığı Muğla ve civarındaki bölgelerden derleniyor.
Çam balı, çam ağaçlarının öz suyu ile beslenen koşnil böceğinin ağaç üzerinde bıraktığı hoş kokulu salgılardan üretilen bir bal çeşididir. Renk, koku ve kıvam bakımından çiçek ballarından ayrılan bu salgı balı çeşidi, içeriği ve lezzeti ile yediden 70’e keyifle tüketilebilen besinlerden biri olmaktadır.
Organik asitler, enzimler ve mineral maddeler yönünden zengin olan çam balı, özellikle de vücudun günlük enerji ihtiyacını doğal yollardan karşılamaya katkıda bulunur. Zengin içeriği sayesinde çok yönlü bir tüketim sunan bu bal, kendine has aromatik ve yumuşak bir tada sahiptir. Çam balının 100 gramında yaklaşık 304 kalori bulunmaktadır.
Çam balını yiyecek ve içeceklerinize ilave ederek kullanabileceğiniz gibi tek başına da tüketebilirsiniz. Doğal şeker bileşenlerinin düşük oranı sayesinde uzun süre kristalleşmeden saklayabileceğiniz bu balı, aromasını ve besin değerlerini kaybetme riski olmadan gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.