Meyve ve Ballımix ekleyerek doyumsuz bir lezzete kavuşturacağınız kolay krep tarifi ile kahvaltı sofralarınızın keyfini ikiye katlayın!
Güzel bir uykunun ardından tatlı besinler tüketmenin, damaklara ayrı bir keyif verdiği inkar edilemez! Bal, fındık ezmesi, pekmez ve reçel gibi gıda ürünleri işte tam da bu nedenle kahvaltı sofralarının ayrılmaz bir parçası… Peki ya kahvaltılarınızı tatlandıracak daha özel bir tarife ne dersiniz? Tabii zamanın kısıtlılığından dolayı, bu tarifin yapımı da fazlasıyla pratik olmalı; değil mi? O halde en sevdiğiniz meyveler ve Balparmak Ballımix ile kolayca hazırlayabileceğiniz kreplere hayır diyemeyeceksiniz. Balparmak Ballımix, rafine şeker yerine bal içeriği sayesinde fındık ezmesinin eşsiz tadını güvenilir tüketimle buluşturuyor. Size de hem lezzetli hem de uzun süre boyunca tokluk hissi veren kreplerin tadını çıkarmak kalıyor.
Porsiyon: 3 Kişilik / 3 Adet
Hazırlama Süresi: 25 Dakika
Materyaller:
Karıştırma Kabı
Çırpıcı
Tava
Spatula
Geniş tabak
Malzemeler:
Balparmak Ballı Mix
Süt (1 su bardağı)
Un (1 su bardağı)
Yumurta (1 adet)
Tuz (1 tutam)
Vanilya (1 çay kaşığı)
Sıvı yağ (1 yemek kaşığı)
Tereyağı (3 çay kaşığı)
Meyveler (Tercihe göre çilek, muz, şeftali, frambuaz veya yaban mersini)
Kahvaltılık krepler gerek yapımı gerekse de pişme süresi bakımından oldukça pratik. Üstelik beslenme biçiminize göre buğday unu yerine yüksek proteinli unlar veya yulaflı krep gibi diyet krep çeşitlerini de deneyebilirsiniz. Önemli olan, malzeme seçiminizi ölçülü yapıp krep hamuru kıvamını doğru şekilde tutturmak… Haydi, öyleyse krep hamuru hazırlıkları başlasın!
Tüm malzemeleri karıştırıp akıcı bir hamur elde ettikten sonra, bu hamuru tavaya dikkatlice yaymanız gerekiyor. Ama bu, işin sadece özeti… “Krep hamuru nasıl yapılır?” sorusunun adım adım tüm yanıtları ise şunlar:
Karıştırma kabına sütü ekleyerek içine bir adet yumurta kırın.
Karışımı bir yandan çırparken bir yandan da yavaşça un ekleyin. Topaklanma sorununu önlemek için unu eleyerek ilave edebilirsiniz.
Karışıma undan sonra vanilya, sıvı yağ ve bir tutam tuz ekleyin. Tüm malzemeler homojen hale gelinceye dek karıştırın.
Karışımın sıvıya yakın kıvamlı ve akışkan olmasına dikkat etmelisiniz. Karışım katı oldu ise az miktarda süt, fazla sıvı oldu ise de bir tutam un ilave edebilirsiniz.
Orta boy tavayı ocağa yerleştirin ve tavaya bir çay kaşığı tereyağı ekleyip eritin.
Küçük bir kepçe yardımıyla bir miktar krep hamuru alın.
Tavanın ortasına dökerek tüm tavaya eşit bir şekilde yayılmasını sağlayın.
Hamurun alt kısmı pişip kabarmaya başlayınca spatula yardımıyla diğer tarafını çevirin.
İlk krep pişip hazır olduğunda, kâğıt havlu yerleştirdiğiniz bir tabağa alın.
Kalan tüm krepleri pişirip üst üste yerleştirin. İşte, krep nasıl pişirilir sorusunun yanıtı bu kadar basit!
Balparmak Ballımix’ten bir yemek kaşığı kadar alıp krepin üstüne eşit bir şekilde sürün.
Ardından tercih ettiğiniz meyveleri ekleyerek katlayın.
Daha güçlü bir sunum için her bir tabağa pudra şekeri ve ekstra meyve ekleyebilirsiniz.
Afiyetle!