Kapat
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Arama Yap
Sepetim
04.08.2022

BALLI YOĞURT BAR TARİFİ NEDİR, NASIL YAPILIR?

“Lezzetine doyum olmasın ama pişmanlık da yaşatmasın!” diyorsanız, doğru yerdesiniz! Yalnızca bal ile tatlandırılan yoğurt bar, atıştırmalık saatlerinizin ve ara öğünlerinizin favorisi olmaya aday!

Dengeli ve hedef odaklı beslenmeye çalışırken, ara sıra atağa geçen atıştırmalık isteğine dur demek bazen zorlayıcı olabiliyor. Özellikle yaz aylarında, serinletici özelliğe sahip tatlı tarifleri aklı çelen ilk seçeneklerin başında geliyor. Bu sebeple iradeyi zorlamak veya pişmanlık duygusu yaşamak arasında geçen saatlerden sonra en ideali, “daha doğru alternatiflere yönelmek” oluyor. 

Sıcak yaz günleri için serin ve hafif bir lezzet olmasıyla öne çıkan ballı yoğurt bar, rafine şeker içeren dondurma gibi soğuk tatlıların karşısında son derece masum bir lezzet olarak öne çıkıyor. Yalnızca balın doğal aroması ile tatlandırılan bu yoğurt bar tarifi, yetişkinlerin olduğu kadar çocukların da gözde atıştırmalıklarından biri oluyor. Öyleyse gelin, ballı yoğurtlu bar tarifimize bir an önce başlayalım!

1. BALLI YOĞURT BAR NEDİR?

Ballı yoğurt bar, sadece bal ve yoğurt ile hazırlanan hafif bir atıştırmalık çeşidini oluşturuyor. Ara öğünlerde ve atıştırma isteği duyulan vakitlerde keyifle tüketilebilecek olan bu tarif, isteğe bağlı olarak her çeşit meyveyle hazırlanabiliyor.

2. BALLI YOĞURT BAR MALZEMELERİ NELERDİR?

Ballı yoğurt bar yapabilmek için gereken malzemeleri ve göz önünde bulunduracağınız diğer tüm detayları aşağıda bulabilirsiniz. Dilerseniz ölçüyü artırıp azaltarak kişi sayısına göre uyarlayabilirsiniz:

Porsiyon: 2-3 kişilik

Hazırlama süresi: 5-10 dakika

Bekleme süresi: 2 saat

Materyaller:

  • Kâse

  • Bıçak

  • Yağlı kağıt

  • Yemek kaşığı

  • Dikdörtgen kap

  • Servis tabağı

Malzemeler:

  • Süzme yoğurt (10 yemek kaşığı)

  • Balparmak Çıtkapak Yayla Balı (4 yemek kaşığı)

Üzeri için:

  • Çilek

  • Yaban mersini

  • Parça çikolata

3. BALLI YOĞURT BAR NASIL YAPILIR?

  • Geniş bir kâseye süzme yoğurdu ve Balparmak Çıtkapak Yayla Balı’nı alın. Pürüzsüz bir kıvam oluşuncaya kadar iyice karıştırın.

  • Büyük dikdörtgen bir kaba yağlı kağıt serin. Karıştırdığınız ballı yoğurdu bu kabın içine bir parmak kalınlığını geçmeyecek şekilde yayın.

  • Üzerine çilek, yaban mersini ve parça çikolatalarınızı serpiştirin.

  • Hazırladığınız karışımı buzlukta beklemeye alın.

  • Ballı yoğurt barınız, buzluktan çıktıktan sonra ara öğünlerinize lezzet katmak için hazır! İstediğiniz şekilde keserek servis edebilirsiniz.

4. BALLI YOĞURT BAR NASIL TÜKETİLİR?

Ballı yoğurt barı buzluktan çıkardıktan sonra soğuk bir şekilde tüketebilirsiniz. Servis aşamasında isteğe bağlı olarak bal ekleyebilir, çikolata parçaları ve yenilebilir çiçeklerle sunumunuza taze dokunuşlar yapabilirsiniz.

5. BALLI YOĞURT BARIN ETKİLERİ NELERDİR?

Ballı yoğurt barın etkileri, bal ve yoğurdun taşıdığı özelliklerden ileri geliyor. Yoğurt, B grubu vitaminleri, çinko, fosfor ve kalsiyum yönünden zengin bir besin olarak düzenli olarak tüketilmesi gereken besinler arasında yer alıyor. Aynı zamanda içerdiği probiyotikler ile sindirim sistemi üzerinde de etkili bir besin olarak öne çıkıyor.

Bal ise B grubu, C ve K vitaminlerinin yanı sıra magnezyum, manganez, fosfor, kalsiyum, demir, çinko ve bakır mineralleri ile güçlü bir içeriğe sahip oluyor. Zengin besin değerleri sayesinde vücudun günlük vitamin ve mineral ihtiyacını karşılamaya katkıda bulunan ballı yoğurt bar, bu yönüyle keyifli ve lezzetli bir doğal takviye olma özelliği taşıyor.

Siz de ballı yoğurt bar ile beslenmenize katkı sunacak besinleri en keyifli şekilde tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun!





T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.