Kapat
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Arama Yap
Sepetim
05.08.2022

BALLI LOHUSA ŞERBETİ TARİFİ NEDİR, NASIL YAPILIR?

Lohusa şerbetini bir de bal ile denemeye ne dersiniz? Çiçeği burnunda annelere enerji verecek bu tarifi deneyerek, yepyeni bir lohusa şerbetiyle tanışabilirsiniz!

Geleneksel bir lezzet olan lohusa şerbeti, yeni doğum yapan hemen her kadının evinde, ocaklardan yükselen mis kokulara kaynaklık ediyor. Anne sütünü artırdığına inanılan bu şerbet hem yeni doğum yapmış kadının içmesi hem de gelen misafirlere ikram etmek için hazırlanıyor. Osmanlı İmparatorluğu'ndan günümüze kadar gelen lohusa şerbeti tarifi, genellikle rafine şeker kullanılarak hazırlanıyor. Peki, rafine şekerden kaçınarak bu şerbeti daha zengin içerikli bir hale getirmek ister misiniz? O halde gelin, ballı lohusa şerbeti yapmanın inceliklerini birlikte keşfedelim!

1. BALLI LOHUSA ŞERBETİ NEDİR?

Ballı lohusa şerbeti, yeni doğum yapan kadınlar için hazırlanan özel bir tatlı içecek çeşidinin ballı alternatifini oluşturuyor. Ballı lohusa şerbetinin ana malzemesini genellikle lohusa şekeri denilen fakat kızamık veya kızılcık şekeri olarak da adlandırılan kırmızı renkli bir şeker türü oluşturuyor.

2. BALLI LOHUSA ŞERBETİ MALZEMELERİ NELERDİR?

Porsiyon: 5 kişilik

Hazırlama Süresi: 20 dakika

Bekleme Süresi: 2 saat

Materyaller:

  • Tencere

  • Kaşık

  • Sürahi

  • Bardak

Malzemeler:

  • Balparmak Çıtkapak Yayla Balı (5 tatlı kaşığı)

  • Lohusa şekeri (100 gram)

  • Su (1.5 litre)

  • Çubuk tarçın (4 adet)

  • Karanfil (10 adet)

(Ballı lohusa şerbetinin ana malzemesi olan lohusa şekerini ve içine eklenecek diğer baharatları aktarlardan bulabilirsiniz.)

3. BALLI LOHUSA ŞERBETİ NASIL YAPILIR?

  • Lohusa şekerini, tarçını ve karanfili bir tencereye suyla karıştırarak kısık ateşte kaynatın.

  • 15-20 dakika kaynadıktan sonra karışımı ocaktan alın.

  • Ocaktan aldığınız lohusa şerbetini soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında soğutun.

  • Servis edeceğiniz bardaklara lohusa şerbetini aktardıktan sonra üzerine Balparmak Çıtkapak Yayla Balı dökün ve servis edin.

  • Dilerseniz şerbetin üstüne toz badem veya toz antep fıstığı da serpebilirsiniz.

4. BALLI LOHUSA ŞERBETİ NASIL TÜKETİLİR?

Ballı lohusa şerbeti, yeteri kadar soğuduğundan emin olunduktan sonra doğrudan tüketilebiliyor. Ancak balı tüm lohusa şerbetine değil de yalnızca servis edilecek bardaklara ilave etmek gerekiyor. Bu şerbet oldukça tatlı bir içecek olduğu için genellikle küçük bardaklarda veya kadehlerde ikram ediliyor.

5. BALLI LOHUSA ŞERBETİNİN ETKİLERİ NELERDİR?

Ballı lohusa şerbeti, içerdiği doğal bileşenler sayesinde annenin günlük enerji ve vitamin-mineral ihtiyacını karşılamaya katkıda bulunuyor. Ancak şu da unutulmamalı ki gün içinde yüksek miktarda ballı lohusa şerbeti tüketmek, kan şekerinin gereğinden fazla yükselmesine neden olabilir. Bu nedenle bu şerbeti günde iki bardak ile sınırlandırabilirsiniz. 

 

Afiyet olsun!



T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.