Yaz günlerinin bunaltıcı atmosferine karşı severek tüketeceğiniz bir soğuk kahve alternatifi: Hem leziz hem de şeker ilavesiz tarifiyle, ballı frappe!
Kahve, eşi bulunmaz lezzeti ve farklı çeşitleriyle her mevsimin sevilen eşlikçisi… Kışın iç ısıtan sıcak tariflerin başrolü olan kahve, yazın da soğuk çeşitleriyle en çok tüketilen içeceklerden biri oluyor. Soğuk kahveler arasında öne çıkan “frappe” ise, lezzeti ve ferahlatıcı hissiyle yaz günlerinin en gözde alternatiflerinden olmayı başarıyor.
Her tarifte olduğu gibi, frappe tarifinde de farklı damat zevkleri öne çıkıyor. Orijinal içeriğinde şeker vb. tat unsurları bulundurmayan bu soğuk kahve, kimi kişilere göre acımsı bir tada sahip olabiliyor. Rafine şeker ile tatlandırılan frappe tarifleri ise tahmin edilebileceği gibi “hafif tarifler” arasına giremiyor. Peki ya frappe’yi yumuşak ve tatlı bir lezzetle, rafine şeker ilavesiz olarak hazırlamak da mümkün desek? Karşınızda, ballı frappe tarifi!
Ballı frappe, frappe’nin rafine şeker yerine sadece doğal bal ile tatlandırılan alternatif bir çeşidini oluşturuyor. Soğuk bir kahve çeşidi olarak yaz aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan frappe, ballı versiyonuyla hem yumuşak içimli bir lezzete hem de yüksek besin değerine kavuşuyor.
Ballı frappe, oldukça az malzemeyle kolay bir şekilde hazırlanabiliyor. Ballı frappe tarifi için gereken malzemeler ve diğer detaylar için okumaya devam edin!
Porsiyon: 2 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Materyaller:
Bardak
Tatlı kaşığı
Küçük kâse
Yemek kaşığı
Süt köpürtücü
Malzemeler:
Granül kahve (2 tatlı kaşığı)
Balparmak Çıtkapak Yayla Balı (2 tatlı kaşığı)
Su (4 yemek kaşığı)
Süt
Buz
Üzeri için:
Krema (İsteğe göre)
Çikolata parçaları (İsteğe göre)
Küçük bir kâseye Balparmak Çıtkapak Yayla Balı, kahve ve suyu alın.
Bu üç malzemeyi köpürene kadar çırpın.
Frappe için iki bardak seçin. Bardaklara buz ekledikten sonra hazırladığınız karışımı köpüğü sönmeden bardaklara dökün.
Ardından her iki bardağa da dilediğiniz miktar kadar süt ekleyin.
Ballı frappe’yi bardağınıza istediğiniz miktarda buz ekleyerek soğuk bir şekilde tüketebilirsiniz. Ayrıca frappe karışımını hazırladıktan sonra bir süre buzdolabında bekleterek tüketmeyi de tercih edebilirsiniz. Kahveyi tek başına tüketebileceğiniz gibi üstüne krema sıkarak ve çikolata parçaları serpiştirerek de tüketebilirsiniz.
Rafine şeker ilavesiz ballı frappe, en sevilen içeceklerden olan tatlı kahveleri hem daha az kalorili hem de daha doğal bir şekilde tüketmeyi mümkün kılıyor. Sadece bal ile tatlandırılan ballı frappe, balın zengin besin değerlerinden yararlanabilmek için de keyifli bir alternatif oluyor.
Süt ilavesiyle yumuşak bir tada kavuşan ballı frappe, aynı zamanda vücudun ihtiyaç duyduğu günlük vitamin ve mineral ihtiyacını karşılamaya da katkıda bulunuyor. Hayvansal sütün yanı sıra Hindistan cevizi sütü ve badem sütü gibi bitkisel sütlerle de hazırlanabilen bu soğuk kahve çeşidi, lezzeti ve doğal içeriği sayesinde gönül rahatlığıyla tüketilebiliyor.
İsterseniz tek başına isterseniz de tatlı tariflerinin yanında tüketebileceğiniz ballı frappe, sıcak yaz günlerinde sizin ve sevdiklerinizin favorisi olacak!
Afiyetle…