İftar sofranız için binbir emekle hazırladığınız yemeklere, yine sizin marifetli ellerinizden çıkan nefis bir limonata eşlik etsin!
On bir ayın sultanı ramazan tüm mevsimleri tek tek dolaşarak, gönüllere huzur veren varlığını her yıl farklı bir zaman diliminde sunuyor. Şimdiyse sıra ilkbaharda! Bu ılıman mevsimin coşkusu ramazan ayının görkemiyle bir araya geldiğinde, elbette ki sofralar da bir başka şen oluyor. Peki, baharın mis kokulu ferahlığını iftar sofralarınıza taşıyarak siz de bu şenliğe katılmaya ne dersiniz? Öyleyse, ballı çilekli limonata yapımı için bu sayfayı okumaya devam edin!
Limonata; kokusu, tadı ve rengiyle baştan başa ferahlığı yansıtan nefis bir içecek olarak hemen herkes tarafından seviliyor. Şimdi, bu tanıdık lezzetin rafine şeker yerine balla tatlandırıldığını ve taze çilekler ile zenginleştirildiğini düşünün… Kulağa ne kadar hoş geliyor, değil mi? İşte bu, tam olarak ballı çilekli limonatanın tanımı! Bu tarifin kulaktaki tınısını damaktaki lezzete dönüştürmek için ise buyurun tarife…
6-8 Kişilik
20 Dakika
1 Saat
Rende
Limon Sıkacağı
Blender
Karıştırma Kabı
Tel Süzgeç
Sürahi
Sunum Bardakları
Çilek (1/2 kilogram)
Limon (2 adet)
Su (4 su bardağı)
Balparmak Süzme Çiçek Yayla Balı (3-4 yemek kaşığı)
Taze Nane
Buz
Öncelikle limonların kabuklarını rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Ardından iki limonun da suyunu sıkın.
Elde ettiğiniz limon suyuna limon kabuklarını ve tercihe göre 3 ya da 4 yemek kaşığı Balparmak Süzme Çiçek Yayla Balı’nı ilave ederek karıştırın.
2 su bardağı suyu da karışıma ilave edin ve buzdolabında dinlenmeye bırakın.
Kalan 2 bardak suyu çileklerin üzerine dökün ve püre haline gelene kadar blender’dan geçirin.
Limonlu karışımı buzdolabından alın ve çilek püresi ile karıştırın. Elde ettiğiniz ballı çilekli limonatayı bir tel süzgeçten geçirerek içeceğin meyve tortularından ayrılmasını sağlayın.
Limonatayı servis edeceğiniz sürahiye doldurarak, tüketeceğiniz zamana kadar buzdolabında bekletin.
Ballı çilekli limonatanızı dilediğiniz formdaki bardaklara doldurun.
Çilek dilimleri ve nane yaprakları ile içeceklerinizi süsleyin.
Soğuk limonata tercih ediyorsanız içerisine birkaç adet buz küpü ilave edebilirsiniz.
Ballı çilekli limonatanızı tel süzgeçten geçirirken bir kaşık yardımıyla çilek püresinin üzerine hafifçe ve yuvarlak hareketlerle bastırabilirsiniz. Bu sayede karışımın süzgeçten geçmesi kolaylaşacak ve elde ettiğiniz limonatanın miktarı artacaktır.
Afiyet olsun…