En sevdiğiniz dondurma çeşitlerini hafif ve güvenilir formüllerle evde denemeye ne dersiniz? Cevabınız evet ise şekersiz ev yapımı dondurma tarifi bu yaz yeni favoriniz olacak!
“Sıcak havaların vazgeçilmezi” denildiğinde herkesin aklına gelen ortak bir lezzet varsa, o da şüphesiz dondurmadır! Zira bir yandan tatlı isteğini karşılarken, diğer yandan harareti de gideren bu lezzete hemen hemen hiç kimsenin hayır demesi mümkün değil. Peki, beslenmesine dikkat eden bir birey olarak sizin bu konudaki tutumunuz ne? Yoksa tüm isteğinize karşın dondurmadan uzak durmak mı? Neyse ki bunun için evde doğal malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz bir şekersiz dondurma tarifi var!
Porsiyon: 4 Kişilik
Hazırlama Süresi: 25 Dakika
Bekleme Süresi: 4-5 Saat
Materyaller:
Tencere
Karıştırma Kabı
Mikser
Saklama/Dondurma Kalıpları
Malzemeler:
Krema (2 su bardağı)
Ceviz İçi, Damla Çikolata, Karamel Parçaları veya Kuru Meyveler [isteğe göre (yarım çay bardağı)]
Balparmak Yayla ve Ova Çiçek Balı (2 yemek kaşığı)
Süzme Yoğurt (2 yemek kaşığı)
Yumurta Sarısı (4 adet)
Süt (1 su bardağı)
Evde kolay dondurma yapımı için gereken malzemelere baktığınızda, aslında birçoğunun sürekli tüketmekte olduğunuz doğal besinler olduğunu görebilirsiniz. Üstelik rafine şekeri hayatınızdan tamamen çıkarmış dahi olsanız, özlediğiniz tatlı keyfini bu ballı tarifle artık doyasıya çıkarabilirsiniz. Haydi, öyleyse artık kolları sıvama vakti!
Sütü ve yumurta sarısını iyice çırpın ve sürekli karıştırarak benmari usulü pişirin.
Karışımı bir taşım kaynattıktan sonra dumanı kayboluncaya dek soğumaya bırakın.
Süt ve yumurta karışımı uygun ısıya gelince, içerisine Balparmak Yayla ve Ova Çiçek Balı’nı ekleyin.
Kremayı derince bir karıştırma kabına aktarın ve mikserle iyice çırpın.
Çırpılmış kremanın içerisine süzme yoğurt ekleyerek yeniden karıştırın.
Ardından süt, yumurta ve bal karışımını da üzerine ilave edin ve tüm malzemeleri spatula yardımıyla homojen hale getirin.
Elde ettiğiniz kremsi karışıma, dilerseniz tercihinize göre ceviz içi, damla çikolata, karamel parçacıkları veya kuru meyve ilave edin.
Son olarak sıvı haldeki dondurmayı, dondurucuya uygun bir kaba veya silikon kalıplara dökerek soğumaya bırakın.
Dondurmayı toplar halinde kaselere veya külahlara bölüştürün. (Küçük kalıplarda hazırladıysanız, porsiyona uygun olacak şekilde tabaklara da paylaştırabilirsiniz.)
Dondurmanın içinde kullandığınız ek malzemelerle, üst ve yan kısımlar için dekorlar oluşturun.
Tercihinize göre dondurmalara sunum öncesi yeniden bal ilave edebilirsiniz.
İşte ev yapımı dondurma hazırlamak aslında bu kadar basit. Şimdiden söylemekte yarar var: Bu enfes tarifi farklı malzemeler ilave ederek tekrar tekrar denemek isteyeceksiniz! Şimdiden afiyet olsun…