Tamamen doğal malzemeler içeren ev yapımı pastil tarifi ile aile boyu güvenle kullanabileceğiniz yumuşacık ve lezzetli jel pastiller hazırlayabilirsiniz!
Çeşitli vitamin ögeleri içeren ve genellikle bitkisel ürünler ile desteklenen pastil, kış aylarının olumsuz etkilerinden korunmak adına etkili bir destek olarak sıklıkla kullanılıyor. Bunun yanı sıra bu küçük tabletler, ağız ferahlığı da sağlayarak vücuda anında tazelik hissi veriyor. Ancak piyasadaki pek çok pastil çeşidinde ilaç maddeleri bulunabileceğinden, bu ürünlerin dikkatli ve sınırlı kullanılması gerekiyor. Neyse ki ev yapımı pastil tarifi ile bunun için tamamen doğal içerikli bir alternatif yaratmak mümkün!
Porsiyon: 8-10 Adet
Hazırlama Süresi: 15 Dakika
Bekleme Süresi: 2 Saat
Materyaller:
Meyve Sıkacağı
Tencere
Çırpıcı
Silikon Çikolata Kalıbı / Cam Pişirme Kabı
Bıçak
Malzemeler:
Portakal (1 adet)
Limon (1 adet)
Toz Jelatin (1,5 paket / 6 gram)
Balparmak Propolis Plus ve Apitera ürünleri [5 paket (Balparmak şefleri tarafından hazırlanan tarifte; Propolis Plus (2 paket), Apitera Dox (2 paket) ve Apitera Propolis (1 paket) kullanıldı.)]
Taze Zencefil Rendesi [1/2 tatlı kaşığı (isteğe göre)]
Balparmak Bal [2-3 yemek kaşığı (isteğe göre)]
Baharat Çeşitleri [isteğe göre (zencefil, zerdeçal, kakule karabiber vb.)]
Şeker ilavesi olmadan hazırlayacağınız pastilin besin değerini artırmak ve özellikle çocuklar için daha tatlı bir lezzete kavuşturmak için karışıma bal ekleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra pastillerinizi görsel açıdan da zenginleştirmek ve uygun porsiyonlara bölmek adına farklı şekillerdeki silikon çikolata kapları ideal seçenekler olabilir. Fakat halihazırda elinizde bu kaplardan bulunmuyorsa, pastil karışımını dondurmak için cam pişirme kabı da tercih edebilirsiniz.
Portakal ve limonun suyunu sıkın ve bir su bardağının içerisinde karıştırın.
Elde ettiğiniz karışım, 1/2 su bardağından az ise üzerine biraz içme suyu ilave ederek miktarı artırın.
Hazırladığınız meyve suyunu ufak bir tencereye aktarın ve ocağa alarak orta ateşte ısıtmaya başlayın.
Karışım kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve içerisine toz jelatini ekleyerek karıştırın. Jelatin tamamen eriyene kadar hızlıca karıştırmaya devam edin.
Tüm malzemeleri kullanarak elde ettiğiniz sıvı formdaki karışımı, silikon kalıplara ya da cam pişirme kabına dökün ve buzdolabında iki saat boyunca dinlendirin.
Hazırladığınız pastil yeterince katılaştığında buzdolabından çıkarın ve kalıplarından ayırın. Eğer dondurma aşaması için cam pişirme kabı tercih ettiyseniz, pastilinizi bıçakla istediğiniz formda keserek küçük porsiyonlar oluşturun. İşte bu kadar!
Sevdiklerinizle birlikte daima afiyette kalmanız dileğiyle...