Ramazan sofraları tatlısız olmaz! Peki, hafif beslenmenin önemli olduğu bu özel ayda, şekerli tatlılardan mahrum kalmak yerine onları doğal bir tatlandırıcı olan bal ile yeniden hazırlamaya ne dersiniz?
Ramazanın vazgeçilmez tatlarından olan hurma, sütlü muhallebiyle bir arada... Bir de bal ile taçlanan bu nefis karışımın lezzeti ise zirvede!
Tatlı olduğu kadar da faydalı bir içecek
Ramazan denilince akla gelen lezzetlerden belki de ilki...
Şerbet denilince aklınıza ağır tatlar mı geliyor?
Bu lezzete hayran kalacaksınız!
Hem hafif hem de besleyici hurmalı top tarifi ile ramazan sofralarınıza yepyeni ve aynı zamanda bilindik bir tat katmaya ne dersiniz?
Rafine şeker yerine bal ilave ederek hazırlayacağınız meyveli güllaç tarifiyle, ramazan sofralarınızı afiyetle tüketeceğiniz hafif bir tatlıyla zenginleştirebilirsiniz!
Marine sosunu hazırlamak için, gerekli malzemenin tamamını oval bir kaba koyun...
Somon balıklarını, yaklaşık 33 g'lık 24 eşit parçaya bölün. Marine sosunu...
Elmaları iyice yıkayıp soyun ve çekirdeklerini temizleyin. Dilimleyip meyve ...
Öncelikle bu yemeği yapabilmeniz için bir buhar tenceresine ihtiyacınız...
Limon kabuklarını sebze soyacağı ya da keskin bir bıçakla, limonun beyaz kısım ...
Muzun kabuklarını soyup dilimleyin. Kararmaması için limon suyunu üzerine ...
Ihlamuru sıcak suda 5 dakika bekletin. Fincana bal ve tarçını ekleyin. Tarçın...
Yumurtayı ve şekeri iyice çırpın. Unu, karbonatı, limon suyunu, limon ...
Elmaları yıkayıp kabuklarını soyun. Elmalar bölünmeden, ortaları delik kalacak şeki...
Osmanlı mutfağından Helva-i Hakani, Sirkencubin ve Terkib-i Çeşidiye tarifi detayları için ...
Hem yetişkinler hem de çocuklar için ideal bir atıştırmalık olduğunu düşündüğümüz bal ve fındığın muazzam birlikteliğinden oluşan BallıMix, kısa zamanda kahvaltı masalarının baş köşesine kondu!
Kinaoyı 4 bardak su ile orta ateşte yaklaşık 15-20 dakika haşlayın ve süzün. Kinaoların soğuması için, yaklaşık 15 dakika buzdolabında bekletin.
Krep hamuru için süt, elenmiş un, bir tutam tuz ve yumurtaları, mikserle ya da çırpma teli yardımıyla, pütürsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın.
Ayvaların kabuklarını soyup, ikiye bölün, ortalarını oyun. Suyu ve 5 su bardağı şekeri, şeker boyasıyla karıştırın.
Ayvaların kabuklarını soyup, ikiye bölün, ortalarını oyun. Suyu ve 5 su bardağı şekeri, şeker boyasıyla karıştırın.
Şeftalileri soyun, çekirdeklerini çıkarın, gelişigüzel şekillerde doğrayın. Blendırın içine, doğradığınız şeftaliyi, Balparmak balı, sütü ve son olarak yoğurdu ilave edin.
Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden Prof.Dr. Ahmet Aydın ve Prof.Dr. Erdem Yeşilada yönetiminde yapılan bir araştırmada, bal ilave edildiğinde siyah çay ve bitki çaylarının antioksidan gücündeki artışlar incelendi.